Dolar

32,5885

Euro

34,8412

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız:

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 12:52:59

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız:
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, geçmişten gelen mücadelesine sahip çıkmanın yanı sıra barış blokuna katkı sunmanın ve baskı sürecini hep beraber dayanışmayla atlatmanın daha değerli olduğunu düşünerek Kobani'yi (Ayn el Arap) ziyaret ettiklerini söyledi.

Yıldız, partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 81 ilde başlattıkları kampanya kapsamında toplanan yardımları Kobani'ye ulaştırdıklarını anlattı.

Kampanyalarının süreceğini belirten Yıldız, Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin Kobani'nin inşası ve çocukların ihtiyacını karşılamak üzere orada bulunduklarını ifade etti.

Saldırının ardından terör örgütü DAEŞ bahanesiyle operasyonlar başlatıldığını savunan Yıldız, "Kobani'nin geçmişten gelen mücadelesine sahip çıkmanın yanı sıra barış blokuna katkı sunmanın ve bu baskı sürecini hep beraber dayanışmayla atlatmanın bugünlerde daha değerli olduğunu düşünerek Kobani'yi ziyaret ettik" diye konuştu.

Kobani'deki yetkililerle görüştüklerini aktaran Yıldız, Kobani'nin DAEŞ tarafından yerle bir edildiğini ancak bölgeye ulusal anlamda destek verildiğini kaydetti.

Kobani'nin dışında Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki sınır karakolu, Hatay bölgesi, Diyarbakır ve son olarak Adıyaman'ı ziyaret ettikleri bilgisini paylaşan Yıldız, hazırlayacakları raporu genel merkeze sunacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara