Dolar

32,5657

Euro

34,7317

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

CHP'den MHP'ye cevap

Bekaroğlu, 'Başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, diğer siyasi parti liderleri ve herkese hatırlatmak istiyoruz, ayağımızın altından kayan hepimizin altındaki zemindir' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 01:24:55

CHP'den MHP'ye cevap

AA'nın haberine göre; Semih Yalçın'ın, asgari nezaket kuralları, siyasi ahlak ve edep çizgilerini aşarak, partimizi ve Sayın Genel Başkanımızı hedef alarak, 'yem atmak, sazan, pazarlık, rezil' gibi kelimeler kullanarak saldırmasını acizlik olarak görüyor ve kınıyoruz" dedi.

Bekaroğlu, yaptığı açıklamada, Ankara'da 100'e yakın vatandaşın öldüğü vahim bir olaydan sonra, MHP yöneticilerinin takındığı tavrın "ibretlik" olduğunu savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm siyasi parti liderlerinin bir araya gelmesi, topluma birlik mesajı ve umut verilmesini sağlamak amacıyla başlattığı temasları, "herkese hoş ve şirin gözükmek" olarak yorumlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamalarını "talihsizlik" olarak nitelendiren Bekaroğlu, Ankara'daki saldırının toplumsal barışa, demokrasiye, tüm Türkiye'ye ve milletin bütününe yapıldığına işaret etti.

İzlediği yanlış dış politikalar ile bölgedeki çatışmaların Türkiye'ye taşınması ve neden olunan güvenlik zafiyeti nedeniyle, Ankara'daki katliamın sorumlusunun hükümet olduğunu öne süren Bekroğlu, şunları kaydetti:

"CHP kimse ile pazarlık yapmamıştır. Genel Başkanımızın Başbakan Davutoğlu ile yapmış olduğu görüşmede, hem menfur saldırı ile ilgili devletin elindeki bilgileri almış hem de hükümete bundan sonra izlenecek yol konusunda önerilerini sunmuştur.

Başta MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, diğer siyasi parti liderleri ve herkese hatırlatmak istiyoruz, ayağımızın altından kayan hepimizin altındaki zemindir, sabote edilen ülkemizdir, huzuru kaçırılan, barışı bozulan milletimizin bütünüdür. Başka bir Türkiye yok, Türkiye'yi tekrar rayına oturtacak olan bizleriz, bu sorunları çözecek olan siyasettir, bu ülkenin siyasi partileridir. Hal böyle iken, Sayın Yalçın'ın, asgari nezaket kuralları, siyasi ahlak ve edep çizgilerini aşarak, partimizi ve Sayın Genel Başkanımızı hedef alarak, 'yem atmak, sazan, pazarlık, rezil' gibi kelimeler kullanarak saldırmasını acizlik olarak görüyor ve kınıyoruz."

"Milletin bunu mahkum edeceğine inanıyoruz"

"Sayın Yalçın'a hatırlatmak isterim, CHP bu ülkenin kurucu partisidir, Sayın Genel Başkanımız, ana muhalefet partisinin lideridir" diyen Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun içinden geçilen bu hassas dönemin bilinciyle hareket ettiğini, milleti rahatlatacak adımlar attığını söyledi.

CHP'nin, kişi ve parti çıkarlarını bir tarafa bırakıp, "önce Türkiye" diyerek, başta terör olmak üzere ülkenin sorunlarının çözülmesi ve halkın hak ettiği barış, huzur, tam demokrasi, hukuk devleti ve ekonomik refah için çalışmalarını sürdüreceğini belirten Bekaroğlu, her şeyin milletin gözünün önünde olduğunu ifade etti.

Bekaroğlu, başta MHP seçmeni olmak üzere, milletin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "bu kaba ve edebe mugayir" açıklamasını mahkum edeceğine inandıklarını vurguladı.

Haber Ara