Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

CHP'den İstanbul'daki Terör Saldırısına İlişkin Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, 'Bugün elbette terörü lanetleyip, bu topraklarda her türlü teröre karşı birlik içinde özgür bir yaşam idealini var etme kararlılığını hep birlikte sergilemek zorundayız dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 17:08:33

CHP'den İstanbul'daki Terör Saldırısına İlişkin Açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, "Bugün elbette terörü lanetleyip, bu topraklarda her türlü teröre karşı birlik içinde özgür bir yaşam idealini var etme kararlılığını hep birlikte sergilemek zorundayız dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sona erdi. Toplantının gündemine ilişkin açıklamayı ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke yaptı. CHP MYK'sının dün gece Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili tek gündem maddesiyle toplandığını belirten Böke, "İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapısı olan Atatürk Havalimanı'nda küresel vahşet örgütü IŞİD'in şuana kadar 41 insanımızı kaybettik. Öncelikle doğrudan masum insanları hedef alan bu aşağılık saldırıda yaşamını yitiren tüm insanlara Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına ve milletimize sabır, başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

"TERÖRE ONAY VEREN, TERÖRDEN BESLENENLER TERÖRLE ASLA MÜCADELE EDEMEZLER"

Böke, şunları kaydetti:

"Bugün yüreğimiz yanıyor, bugün çok öfkeliyiz. Bugün hep beraber yas tutuyoruz. Bugün elbette terörü lanetleyip, bu topraklarda her türlü teröre karşı birlik içinde özgür bir yaşam idealini var etme kararlılığını hep birlikte sergilemek zorundayız. Ancak bugün yas tutmanın, lanetlenmenin, öfkelenmenin çok ötesine geçmek zorundayız. Dün yitirdiğimiz 41 insanımıza, son 1 yıl içerisinde aşağılık terör saldırılarıyla yitirdiğimiz 294 insanımıza karşı bir sorumluluğumuz var. Bu saldırı bir kez daha şunu gösterdi. AKP iktidarı terör saldırıları karşısında eli kolu bağlı şekildedir. Saldırıyı önlemek yerine sadece seyretmektedir. Hatta teröre yardım ve yataklık yapmaktadır. AKP yetkililerinin ağzından bizzat şu cümleleri duyduk; 'PKK da IŞİD de terör örgütü değildir' dediler. 'IŞİD iyi ki varsın Allah kurşununu azaltmasın' sözlerini bizzat AKP yetkililerinin ağzından duyduk. Teröre onay veren terörden beslenenler terörle asla mücadele edemezler. İktidarlarını teröre borçlu olanlar can güvenliğimizi asla sağlayamazlar. 7 Haziran sonrasında yaşanan tüm olaylara baktığımızda bu acı gerçek çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Türkiye yönetilmiyor."

"ÜLKEMİZİ BU TERÖR BATAĞINDAN ACİLEN ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ"

"Ülkemizi bu terör batağından acilen çıkarmak zorundayız" diyen Böke, "Onun için bu acımızı yaşarken hep beraber ortak yasımızı tutarken hiç vakit kaybetmeden Türkiye'yi bu hale getiren, bir terör coğrafyasına dönüştüren gerçekleri ortaya koymak, somut çözümleri oluşturmak zorundayız. Bugün Türkiye'nin önünde çok açık iki tercih var. Ya hiçbir şey olmamış, Türkiye sanki sistematik bir terör saldırısı altında değilmiş, özellikle son bir yılda terör coğrafyasına dönmemiş gibi davranıp başımızı kuma gömeceğiz, yas mesajlarıyla, taziyelerle yetinip yeni bombaları, ölümleri bekleyeceğiz ya da terörün bütün nedenlerini, teröre neden olan bütün siyasi ve politik tercihleri, hataları ve zaafları açıkça ortaya koyup bunlarla yüzleşerek çözüm üreteceğiz. CHP'nin çözümleri hazır" açıklamasında bulundu.

"BUGÜN MECLİS'TE TERÖR GÜNDEMİYLE GENEL BİR GÖRÜŞME TALEBİMİZ OLACAK"

IŞİD bir Türkiye gerçeği olmaya başladığı anda Adıyaman'da CHP'nin bir rapor hazırladığını hatırlatan Böke, "Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Bir zahmet o raporu alın ve okuyun. Bugün Meclis'te terör gündemiyle genel bir görüşme talebimiz olacak. Umarız, AKP bu sefer talebimizi reddetmez. Türkiye bütün siyasi partilerin liderlerinin de katıldığı genel görüşmeyle Türkiye'deki terör sorununu konuşabilir ve çareyi oluşturmak için çaba sarf eder. Biz IŞİD Türkiye'de bir gerçeğe dönüştüğü günden itibaren tehlikenin farkına varmış ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini önceleyen bir şekilde gerekli yerlere gerekli uyarıları yapmıştık" şeklinde konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara