Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

CHP'den Demirtaş'a cevap geldi

CHP, Demirtaş’ın “brifing” iddiası için “Adalardan, dağlardan talimat alanların CHP’yi talimat almakla suçlaması kadar haksız bir iddia olamaz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 18:15:32

CHP'den Demirtaş'a cevap geldi

Konu ile ilgili TBMM'de kameralar karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

"KINIYORUZ"

“Dedikodu siyaseti üzerinden bir pozisyon tutma çabasını üzüntüsü ile izlemiş ve okumuş durumdayız. Bugün CHP'ye karşı bir algı operasyonunun HDP ayağı Sayın Eş Başkan tarafından yürütülmektedir. CHP'nin referandum oylamasından önce Silahlı Kuvvetlerden brifing aldığı Silahlı Kuvvetler üzerinden kendisine dolaylı bir bilgi ulaştırıldığı gibi bir iddiayı şiddetle kınıyoruz."

“ACİZLİĞİN GÖSTERGESİDİR”

"Bir Genel Başkan'ın dedikodu üzerinden kendi ifadeleriyle duyum üzerinden ‘kesin bilmiyorum ama böyle, duydum' diyerek bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimiyle acizliğin göstergesidir."

"DAĞLARDAN TALİMAT ALANLAR"

"CHP hiçbir vesayet altında değildir ama keşke Demirtaş ve partisi için de aynı şeyi söyleyebilmiş olsaydık. Adalardan, dağlardan talimat alanlar İmralı ile Kandil arasında gidip gelen habercilerin ulaştırdığı son kararlara birebir uyanlar dünün iktidar partisiyle tam mutabakat partisi bugün CHP'ye muhalefet ederek kendisine bir çıkış yolu aramaktadır."

"İDDİASINI İSPAT ETSİN"

"Biz ne Silahlı Kuvvetlerle ne bir başka kurumla, kuruluşla bir değerlendirme yapmak ve milletvekillerimizi yönlendirmek bir yana anayasaya tam uygun davranmış tek parti olarak milletvekillerimizin özgür iradeleriyle vermiş oldukları kararlara en ufak bir müdahalede bulunmadık. Bu konuda en ufak iddiası olanı iddiasını ispata davet etmek durumundayız. Dedikodu siyasetini, çamur at izi kalsın siyasetini hiç kimseye yakıştırmayız, hiçbir siyasi partinin de genel başkanına yakıştırmayız. Bugün gelinen nokta Türkiye'yi hendekle tank arasına sıkıştırmış bir siyasi partinin CHP'ye söyleyecek hiçbir sözü olmadığı noktasıdır. Kişi kendinden bilir işi, adalardan dağlardan talimat alanların CHP'yi talimat almakla suçlaması kadar haksız bir iddia olamaz."

NE OLMUŞTU? (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

158499

Haber Ara