Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

CHP Bursa Milletvekili Saribal:

CHP Bursa Milletvekili Saribal:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 14:41:11

CHP Bursa Milletvekili Saribal:
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, etin kasaba maliyetinin 31,1 lira olduğunu belirterek, "Kasabın 31,1 liradan iş yerine getirdiği kıymayı 32 liradan satmasını beklerseniz, sadece bir hayalle uğraşıyorsunuz demektir" dedi.

Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gübre ve yemdeki KDV indirimine ve etkilerine değindi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in, kıymanın 32 lira, kuşbaşının ise 34 lira olacağına ilişkin açıklamasını değerlendiren Sarıbal, şöyle devam etti:

"Bakan iyi niyetle bunu söylüyor ama sanıyorum Bakan'ın tarımla ilgili bilgisi olmadığı, özellikle de üst yönetimini bürokrat ve tarım dışı alanlardan getirdiği için yeterli bilgi donanımına sahip değil. Bugün 23,3 liraya, kendi verdikleri rakamı söylüyorum, kırmızı eti kesseniz bile devletin yüzde 8' KDV'sini, yüzde 20 karkas etteki kemiği dışarı çıkardığımızda, yüzde 2 buharlaşmadan dolayı kaybı ortaya koyduğumuzda, yüzde 1, 1,5 sinir, damar gibi etin kalitesini bozan ve mutlaka ayrıştırılması gereken o yan ürünleri çıkardığımızda, etin bugün kasaba maliyeti 31,1 liradır. 31.1 lirayı iş yerine getiren kasabın 32 liradan kıymayı satmasını beklerseniz sadece bir hayalle uğraşıyorsunuz, sadece günü kurtarmaya çalışıyorsunuz demektir. Bu işi kuşbaşına, pirzolaya götürdüğünüzde de 40 liradan aşağı kıymayı, 45 ya da 50 liradan aşağı da normal kuşbaşını yeme şansınız yok."

Sarıbal, gazetecilerin, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Londra'da, PYD için "küresel vahşete karşı savaşan bir yapılanma" dediğini ve "terör örgütü" olarak nitelemediğini belirtmesi üzerine, "İnsanları katleden, insanlara zarar veren hangi örgüt, hangi yapı olursa olsun, bizim gözümüzde insanı katleden yapıda olduğu için ne olursa olsun terör örgütü özelliğini taşıyabilir" diye konuştu.

Bir gazetecinin soruyu, "PYD terör örgütü mü, değil mi?" şeklinde yinelemesi üzerine Sarıbal, şunları söyledi:

"Hangi gerekçeyle olursa olsun bir düzeni kurup yeni başka bir düzeni oluşturmak siyasal ve sosyal yöntemle değilse, yani siyasal bir mücadele, fikir mücadelesi değilse ve demokratik yollarla değilse kim yapıyorsa yapsın terör hareketidir. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Nerede olursa olsun, bu kadar net söylüyorum."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara