Dolar

32,5889

Euro

34,8091

Altın

2.418,57

Bist

9.645,02

Charlotte'ta 'siyah öfke'

ABD'nin Charlotte kentinde salı günü Keith Lamont Scott'ın polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan protestolar 4. gününde de devam etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 10:44:42

Charlotte'ta 'siyah öfke'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nın haberine göre Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde salı günü Keith Lamont Scott (43) adlı siyahın, polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından gece saatlerinde "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" (Black Lives Matter) grubu üyelerinin başlattığı eylemler sürüyor.

Sokağa çıkma yasağına rağmen, göstericiler tam techizatlı asker ve polis barikatlarının önünde protesto eylemi düzenledi.

Pazar günkü protestolar önceki günlere ögre daha 'sakin' geçti.

charlotte-police-fata_cham11280720

Scott'ın ailesi, polisin kendilerine izlettiği görüntülerde "vurulma anının" ve "o esnada elinde ne olduğunun" tam olarak anlaşılamadığını söyledi. Söz konusu videoların kamuya ne zaman gösterileceğinin ise henüz belli olmadığı kaydedildi.

Polis, maktulün elinde silah olduğunu, ancak Scott'ın ailesi kitap olduğunu iddia etmiş ve kamuoyunda olayın gerçekte nasıl meydana geldiğine ilişkin soru işaretleri doğmuştu. Polis, olayın video görüntülerinin henüz halka açıklanmayacağını ifade etse de özellikle Charlotte'taki siyahiler, sosyal medyadaki paylaşımlarında, olayın gerçekte nasıl yaşandığını bilmek istediklerini dile getirdiler.

Kuzey Carolina Valisi Pat McCrory'in, Charlotte Polis Şefi Putney'in talebi doğrultusunda salı akşamı kentte ilan ettiği olağanüstü hal ise devam ediyor.

 

 

Haber Ara