Dolar

32,3116

Euro

35,0980

Altın

2.279,38

Bist

8.958,36

Cezasını mezarlık bakımı yaparak çekiyor

Cezasını mezarlık bakımı yaparak çekiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 13:31:39

Cezasını mezarlık bakımı yaparak çekiyor
Sivas'ta, bıçakla yaralama suçundan hapis cezasına çarptırılan Fuat Karadeve'ye, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında Yukarı Tekke Mezarlığı'nın bakımı görevi verildi.

Aldığı hapis cezası para cezasına çevrilen, ancak 2 bin lira tutarındaki cezayı ödeyemeyen 30 yaşındaki Karadeve, ceza karşılığında haftanın 5 günü Yukarı Tekke Mezarlığı'nın bakımını yapıyor.

Sabah saat 08.00'de mesaiye başlayan, saat 12.00'ye kadar kabirlerin temizliği, sulanması, gül dikimi ve bakımı gibi işlerle uğraşan Fuat Karadeve, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödeyemediği para cezası karşılığında, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında cezasını 23 gün boyunca mezarlık bakımında çalışarak tamamlayacağını söyledi.

Mezarlıkta çalışmaya başladığı günden itibaren işini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını, mezarlıkta gözle görülür değişiklikler olduğunu belirten Karadeve, "Bir günüm burada çiçekleri sulamakla, onların bakımını yapmakla, otları temizlemekle geçiyor. Ramazanda sıcak havada çalışmak zor. Mezarlık olduğu için çalışırken sevap da kazanıyoruz. Ramazan ayı olması nedeniyle orucumuzu da tutuyoruz, zaman böylece geçiyor" dedi.

Haber Ara