Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında devir teslim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında devir teslim

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 13:59:50

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında devir teslim
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Fatma Güldemet Sarı, görevi İdris Güllüce'den devraldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında da devir teslim töreni gerçekleştirildi. İdris Güllüce, törende yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni kabinenin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Sarı'ya yeni görevinde başarılar dileyen Güllüce, "Kendisinin insanlığa, çevreye hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Buradaki arkadaşlara da 'Allahaısmarladık' diyorum" ifadesini kullandı.

Fatma Güldemet Sarı ise Güllüce'ye hazırladığı karşılama için teşekkür etti.

Bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve bayrağı devraldıklarını belirten Sarı, şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımın bize emanet ettiği projelerin devam etmesi ve daha güzel projelere imza atma noktasında bu bayrağı taşıyacağız. Biz de görev süremiz dolduğu zaman bu emaneti bizden sonra gelecek olan arkadaşlara devredeceğiz. Bu kutsal bir emanettir. Görevimizin ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bize emanet ettiği bu görevi en iyi şekilde, layıkıyla yerine getiririz."

Bakan Sarı, Bakanlığı döneminde Güllüce'nin düşüncelerinden faydalanmak için kendisini arayacağını belirtti.

Bakanlıkta çalışanlara da 'hayırlı olsun' temennisinde bulunan Sarı, "Hedefimiz 2023. Türkiye'yi daha güzel günlere taşımak için çok çalışmamız gerekiyor. 1 Kasım seçimleri bize çok büyük sorumluluk ve görev yükledi, bunun bilincindeyiz. Bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden gelen çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

Sarı, çok güzel bir kadronun iş başına geldiğine dikkat çekerek, "Allah utandırmasın" dedi.

Devir teslim töreninin ardından Sarı ve Güllüce birbirine çiçek takdim etti.

- "Kadınlarımızı temsilen bu görevde elimden geleni yapacağım"

Basın mensuplarının sorusu üzerine, kabinede iki kadın bakanın görev almasına ilişkin değerlendirmede bulunan Sarı, şunları kaydetti:

"Çok büyük gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, bu görevi bizlere layık görmüş. Bütün milletvekillerimizi ve kadınlarımızı temsilen bu görevde elimden geleni yapacağım. Zaten biz ilk günden beri, 7 Haziran'dan beri kadınlar olarak, Meclis'teki AK Partili kadınlar olarak beraber hareket etme noktasında bir karar almıştık. Bundan sonra da bu Bakanlık hepimizin Bakanlığı."

Bakan Sarı, "Çevre ve şehircilik anlamında elimizden gelen en güzel hizmeti yapmaya çalışacağız. Çok güzel kadrolarımız var. Hükümetimiz de çok güzel kadrolardan oluşuyor. Hep beraber Türkiyemiz için, memleketimiz için çok güzel hizmetler vermek üzere yola çıktık" diye devam etti.

Bakanlığı döneminde hayata geçirecekleri projelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çok geniş bir alanı kapsadığını belirterek, kentsel dönüşüm konusunda bazı projelerin gündemlerinde olduğunu vurguladı.

Kendisinin mimar olduğunu hatırlatan Sarı, bakanlık kadrosunu da en iyi şekilde çalışacak kişilerden oluşturacaklarını söyledi.

Haber Ara