Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Cerablus'ta açılan hastane Suriyelilerin umudu oldu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD'den temizlenen Cerablus'ta, Sağlık Bakanlığınca açılan hastane Suriyelilerin umudu oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 12:22:22

Cerablus'ta açılan hastane Suriyelilerin umudu oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde tehditlere karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO)IŞİD'den temizlenen Cerablus'un sağlık altyapısı Türkiye'nin desteğiyle güçlendirildi.

Sağlık Bakanlığının desteğiyle kısa bir süre faaliyetine başlayan Cerablus Hastanesinde görev alan yüz personel, Suriyeli hastaların şifa bulması için hummalı bir çalışma yürütüyor. Cerablus'un yanı sıra birçok kentten hastaneye gelen Suriyeliler, güvenli bir ortamda sağlıklarına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

"TÜM İHYAÇLARI KARŞILAYACAK ŞEKİLDE HAZIRLANDI"

Sağlık Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Acil Hizmetler Daire Başkanı Muhammed Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa bir süre içerisinde okul binasını hastaneye çevirdiklerini söyledi.

Suriyelilere en iyi şekilde hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Bayram, "Günde 130 civarında olan acil servis hastaları polikliniklerin açılmasının ardından düştü ama polikliniklerimizde iki yüz civarında bir hasta potansiyeli var ve bunun artmasını bekliyoruz." diye konuştu.

HASTALAR TÜRKİYE'YE DUACI 

Deyri Zor kentinden hastaneye gelen böbrek hastası Muhammet Abdulcarad da uzun süredir böbrek ağrıları olduğunu ancak bölgede hastane olmadığı için sıkıntı yaşadığına işaret ederek, "Burada hastane açıldığını duyunca eşim ve çocuğumla geldik, çok şükür muayene olduk. Allah Türklerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara