Dolar

32,5228

Euro

34,9758

Altın

2.433,26

Bist

9.781,37

Cenevre görüşmeleri ağustos sonuna kadar başlayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye görüşmelerinin yeni turunun ağustos sonundan önce başlamasını umduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 10:02:36

Cenevre görüşmeleri ağustos sonuna kadar başlayacak

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Michael Ratney ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov ile bir araya gelen De Mistura, görüşmenin verimli geçtiğini ancak Suriye toplantılarının yeni etabının başlatılması için daha çok hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede bir miktar ilerleme kaydedildiğini aktaran BM Temsilcisi, “Ancak bunun işe yaraması için daha fazla detaya ihtiyacımız var. Özellikle de ABD ve Rus taraflarından” dedi.

'GÖRÜŞMELERİN BAŞLAMASI HALEP VE ŞAM'DAKİ GELİŞMELERİ BEKLEMEMELİ'

Amacımız, Suriye görüşmelerinin 3. etabını ağustosun sonuna doğru başlatmak” diyen De Mistura, toplantıların sürmesinin Şam ve Halep'teki gelişmelere bağlı olmaması gerektiğini kaydetti:

“Bugün açıkçası Halep ve Şam hakkında çok konuşma imkanımız olmadı. Şam'ın merkezine roketler atılıyor ve Halep'teki hastanelerde korkunç şeyler yaşanıyor. Herkes baskıyı hissediyor. Görüşmeler, kesinlikle Halep ve Şam'daki olumlu gelişmeler olmasını beklemeyecek ama umuyoruz ki bu sürede, hatta yarın bile orada bazı çözümlere ulaşılacak.”

 

Haber Ara