Dolar

32,5129

Euro

34,9463

Altın

2.435,91

Bist

9.794,51

Cemil Bayık: PKK şehir merkezlerine inecek

Vice News'in haberine göre; PKK yöneticilerinden Cemil Bayık, Türkiye'yi tehdit ederek, güvenlik güçlerinin operasyonlara devam etmesi halinde dağlarda bulunan PKK'lıların da şehir merkezlerine ineceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 19:25:50

Cemil Bayık: PKK şehir merkezlerine inecek

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Cemil Bayık'a göre Türkiye 90'lı yıllara geri döndü. “Yönetim köyleri yok ediyor, insanları beyaz toroslarla öldürüyor” diyen Bayık ekledi “Bugün, şehirleri yakıp yıkıp yok ediyor, insanları göçe zorluyor”.

Cemil Bayık Türkiye'yi tehdit etmeyi de ihmal etmedi. Bayık, Türkiye'nin Kürt bölgelerindeki operasyonlara ve PKK ile mücadeleye devam etmesi halinde gerillalarının şehir merkezine ineceğini söyledi:

Gerilla güçlerini yenmek ve Kürt şehirlerindeki hareketleri sona erdirmek istiyorlar. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Eğer savaşı büyütmek istiyorlarsa, gerilla güçlerimiz şehir merkezlerine iner.

Bayık ayrıca PKK'nın Türkiye'de Kürt olmayanları da içeren “demokratik bir blok” kurmak istediklerini belirterek bu bloğun “demokratik gösteriler ve faaliyetler” düzenleyeceğini ve son zamanlarda bazı Kürt kasabalarında ilan edilen özerk yönetimleri destekleyeceğini söyledi.

Bayık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı doğrudan bir düşman olarak tanımlayarak, padişah vari hırsları olduğunu söyleyerek onu Kenan Evren ile karşılaştırdı.

Türk jetlerinin gerek Türkiye gerekse Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar hakkında da açıklama yapan Bayık, bu hava saldırılarının PKK'yı etkilediğini ancak verilen ölü sayılarının abartıldığını söyledi. “Bu tür yalanlarla bir netice elde edilemez. Türkiye ‘işte bakın PKK'nın omurgasını kırdık, binlercesi öldürdük' diyor, bunlar içi boş şeyler” dedi Bayık.
Kasım seçimlerini, HDP'yi saf dışı bırakmak için AKP ve IŞİD tarafından düzenlenmiş bir “darbe” olarak değerlendirdi. “Erdoğan, Kürtler ya da Kürt özgürlük hareketi için iki seçenek bıraktı; ya çekil ya da öl” diyen Bayık ekledi “herkes şunu bilsin ki çekilmeyeceğiz, bu baskıya boyun eğmeyeceğiz, kendimizi savunacağız”.

Ancak barış görüşmelerinin hâlâ söyleyen Bayık, uluslararası topluma PKK ve Ankara arasında barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına aracı olması çağrısında bulundu: “Avrupa ve ABD'nin Türkiye'ye baskı yaparak Kürt sorununun demokratik araçlar ve siyasi yöntemlerle çözülebileceğini anlatma zamanı geldi. Türkiye'ye Kürtlere karşı savaşı bırakması, iki taraflı ateşkesi kabul etmesi yönünde çağrı yapmalılar”.

Haber Ara