Dolar

32,5505

Euro

34,8572

Altın

2.428,95

Bist

9.722,09

Cemaat imamlarından Erdoğan'ın korumalarına ihanet talimatı

FETÖ iddianamesinde yer alan itirafçıların itiraflarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde rutin olarak korumalarına talimat verildiği öne sürüldü...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 03:37:30

Cemaat imamlarından Erdoğan'ın korumalarına ihanet talimatı

15 Temmuz'da gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından OHAL kararıyla yürütülen FETÖ soruşturmalarında yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Hazırlanan FETÖ iddianamesinde, Cemaat imamlarının dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına rutin talimatlar vererek, Erdoğan'ın programları değiştirildi.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ çatı iddianamesinde yer alan gizli tanık ifadeleri, örgütün akıl almaz faaliyetlerini ortaya koydu. Gizli tanık ‘Büyük Yusuf', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yakın korumalarıyla her hafta İstanbul Fatih'te yapılan toplantılarda talimat verildiğini anlattı. Sahte suikast ihbarlarıyla Erdoğan'ın programı değiştirildi. Gizli tanık Güneş'in anlattıklarına göre ise, Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, alınacak infaz koruma memurlarının Adana'nın Avşar ve Farsak'lardan  sert mizaçlı, eğitimi olmayan, sadece emre itaat eden kişilerden seçilmesini istedi. Söz konusu infaz koruma memurları dönemin Başbakanı ve siyasilerin gönderileceği Ankara Sincan Cezaevi'ne atanacaktı.

Büyük Yusuf adlı gizli tanık FETÖ çatı iddianamesine giren ifadesinde “Lütfullah Güney isimli öğretmenin İstanbul Fatih'te bir evde Başbakan'ın korumalarını haftalık olarak toplayıp talimat veriyordu. İstihbari bilgiler aldık diyerek Başbakan'ın bazı seyahatlerini iptal ettiriyorlar, Başbakanı yönlendiriyorlardı” dedi.

SİNCAN'I HAZIRLADILAR

Güneş adlı gizli tanık ise ifadesinde şu bilgileri verdi:

Şu an tutuklu olan Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, infaz koruma memurları alınırken Adana'nın Avşar, Farsak'laran , eğitimi önemli olmayan sadece emre itaat edecek kişilerden seçilmesini istedi. Adana, Antep, İstanbul görüşmelerinde AK Parti hükümetinin cemaati bitirme çabasında olduğunu, bürokratlarımızın kafasını koparıyorlar ileri de bize karşı daha büyük eyleme geçebilirler, o gün geldiğinde bizim elimizde de güçlü doneler olsun, onlar bize vurduklarında biz sendeleriz, ancak biz onlara vurduğumuzda düşürürüz dedi. Bu nedenle dönemin Başbakanı ve siyasiler tutuklandığında acımayacak infaz koruma memurları alındı.”

Gizli tanık Güneş şöyle devam etti:

“Alınan infaz koruma memurları Ankara'da yapılan T tipi cezaevine tayin olacaklardı. Kendilerine Sincan'da bir kampüs oluşturuldu. Bu cezaevi siyasilerin konulacağı yer olacaktı. Siyasilerin tutulduğu sembol cezaevi olacak şeklinde konuşma yaptılar.”

PEYGAMBER'E YEMEK SERVİSİYLE KANDIRDILAR

Kaktüs adlı gizli tanık da FETÖ'nün öğrencileri nasıl hipnotize ettiğini anlattı. ‘Camdan atla dendiğinde itirazsız atlayacak' şekilde eğitim verildiğini söyleyen Kaktüs, “Emre itaatin farz olduğu öğretiliyordu. Fetullah Gülen'in söylediklerinin onun söylediği değil Allah'ın kendisine söylettikleri veya Peygamber Efendimiz ile istişare ettikten sonra söylediği şeklinde bir inanç öğretiliyordu. Işık evlerinde bir servis fazladan açılıyordu. Her an Peygamber Efendimiz'in gelip yemek yemesi için bu yapılıyordu. Polis ve asker öğrencilerin başı kapalı biriyle evlenmesi yasaktı. Gülen için ‘naz makamında' deniliyordu. Bu “Allah'a karşı nazını geçirme makamı” olarak anlatıldı. Şu kişiler cennete gitmez ise ben de gitmem diyebilecek konumda olduğu anlatılıyordu. Peygamberin bile ilk cumaya gidemediğini, Kemalist, laik, dinsiz devlette darülharb şartları olduğunu, sivillerin bile cumaya gitmesinin şart olmadığını anlattılar” dedi.

Haber Ara