Dolar

32,5700

Euro

34,7542

Altın

2.410,68

Bist

9.645,02

Çaycuma Belediyesi'nden Hüseyin Çakır'a Büyük Vefa

Çaycuma Belediyesi Zonguldak ilinin yetiştirdiği en değerli halk müziği sanatçısı olan ve yaptığı besteleri TRT repertuvarına giren, Hüseyin Çakır'ın heykelini yaptırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 16:43:22

Çaycuma Belediyesi'nden Hüseyin Çakır'a Büyük Vefa
Çaycuma Belediyesi Zonguldak ilinin yetiştirdiği en değerli halk müziği sanatçısı olan ve yaptığı besteleri TRT repertuvarına giren, Hüseyin Çakır'ın heykelini yaptırdı.

Heykeltıraş Ahmet Uzun'un kil ile modle edip, fiber malzemeden gerçek insan boyutunda ürettiği heykel, Nihat Kantarcı Caddesi üzerinde hazırlanan kaidesine yerleştirilmek üzere Çaycuma'ya geldi. Belediye ekiplerinin heykeli hafta sonunda kaidesine yerleştirmesi bekleniyor. Sanatçıyı metal bir bankta oturur şekilde betimleyen heykel, yörede, yerel sanatçılar için yapılmış ilk çalışma olarak öne çıkıyor. Heykeli yapan Ahmet Uzun, "Tüm çabamıza, Çaycuma Belediyesinin bütün olanaklarını seferber etmesine karşın Hüseyin Çakır için yeterli veri bulamadık. Bu çaptaki bir sanatçı için, en yakınlarında bile birkaç kare fotoğraftan başka bir şey olmaması çok şaşırtıcı. Perspektif içeren tek kare fotoğraftan imkânları zorlayarak bu heykeli ürettim. Teknik verilerin son derece eksik olmasına karşın sanatçıya yakışır bir iş çıkarmaya çalıştım. Çaycumalıların beğeneceğini, değerlerine sahip çıkmak adına gözleri gibi koruyacağını ümit ediyorum" dedi.

KANTARCI: "TÜRKÜLERİYLE YAŞIYORDU, HEYKELİYLE ÖLÜMSÜZLEŞTİ"

Konuyla ilgili olarak konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Daha önce sözünü vermiştik, şimdi kaidesine yerleştiriyoruz. Değerlerimize sahip çıkıyoruz. Hiçbirini unutmuyoruz. Onları gelecek kuşaklara aktarmayı en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz. Rahmetli Hüseyin Çakır'ın heykeli yalnızca kentimize görsel güzellik katmakla kalmayacak, Çaycumalılık ruhu ve bilincinin en değerli ögesi olarak ilçemizin en güzel yerinde yerini alacak. O yalnızca Çaycuma'nın değil, tüm Zonguldak'ın ortak değeridir. 'Zonguldak türküleri' denince akla herkesten önce onun yaktığı türküler gelmektedir. Geçtiğimiz günlerde 'Türküsüz Kent'in şairi Behçet Kalaycı'yı andık. Şimdi de o kentin türkücüsünün heykelini dikiyoruz. Çok mutluyuz. Bir değerimize gönül borcunu ödemiş olmanın huzurunu yaşıyoruz. Hüseyin Çakır yaktığı türkülerle zaten unutulmazdı, şimdi heykeliyle birlikte ölümsüzleşti. Başta değerli heykeltıraş Ahmet Uzun olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çaycuma'mıza hayırlı olmasını diliyorum." düşüncelerine yer verdi.

Haber Ara