Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Çay bahçesinden çıkanlar şaşırttı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir çay bahçesinde bulunan ahşap kulübeye operasyon düzenleyen polis ekipleri, cephanelik yakaladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 14:37:29

Çay bahçesinden çıkanlar şaşırttı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kentte olası bir faciayı önledi. Sur ilçesinde son zamanlarda artan olaylara karşı polis ekipleri, operasyonel çalışmalarda Fatihpaşa Mahallesi'ndeki bir çay bahçesinde bulunan ahşap kulübeye operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasında toplanan mühimmatlar, düzenlenen basın toplantısıyla sergilendi. Spor salonu binasında yapılan basın açıklamasına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Emniyet Müdürü Adnan Taşdan katıldı.

Burada açıklama yapan Vali Aksoy, 28 Ağustos'ta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili unsurlarının Sur ilçesi Fatihpaşa Mahallesi'nde bulunan bir çay bahçesindeki ahşap kulübede yapmış oldukları aramalarda çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini söyledi.

Vali Aksoy, "Ele geçirilen malzemelerin 12 adet Kalaşnikof tüfek, 2 roketatar, 7 anti tank roketatarı, 8 anti personel roketatarı, 15 adet roketatar sevk motoru, 3 el yapımı patlayıcı, 3 el bombası, 38 el yapımı patlayıcı, 35 adet Kalaşnikof tüfeklere ait şarjör ve Kalaşnikof tüfeklerde kullanılan 4 bin 24 adet mermi, 57 adet av tüfeği fişeği ve 890 adet Bixi fişeği ele geçirilmiştir. 12 hücum yeleği ve bazı kıyafetler ilgi örgütsel dokümanlar da alınmıştır. Terörle mücadele konusunda ilgili birimler önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz dönemde de bundan sonraki süreçte de terörle mücadele büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Bu yakalanan malzemelerin oraya intikalini sağlayan kişilere yönelik çalışmalar sürüyor. Diyarbakır'da genel olarak çok sayıda gözaltı ve tutuklamalar söz konusudur" dedi.

Haber Ara