Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çavuşoğlu'ndan Kerkük açıklaması

Kerkük'te IKBY bayrağının kullanılması kararına ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 10:34:23

Çavuşoğlu'ndan Kerkük açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

TRT Haber'e konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kerkük'te IKBY bayrağının valilik kararıyla resmi kurumlara asılmasını eleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, “Kerkük'teki Kürt bayrağı oylamasını doğru bulmuyoruz. O bölgenin etnik yapısını değiştirmek doğru olmaz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Irak'ta Kerkük İl Meclisi IKBY bayrağının resmi kurumlara asılmasıyla ilgili tasarıyı onayladı. Irak hükümeti ise kararı 'anayasaya aykırı' olarak nitelendirdi. Bağdat'tan gelen ilk açıklamada, "Kürt bayrağının resmi kurumlara asılmasıyla ilgili karar anayasaya aykırıdır" denildi. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, kararın "kargaşaya yol açacağı"nı söyledi. Türkiye'den gelen ilk açıklama ise Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık açıklamasında "Kerkük'te resmi dairelerde IKBY bayrağının asılmasını endişe ile karşılıyoruz. Kerkük konusunda tek taraflı adımlar zarar verir" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün (29 Mart 2017) TRT Haber'de yaptığı açıklamada “Kerkük'teki Kürt bayrağı oylamasını doğru bulmuyoruz. O bölgenin etnik yapısını değiştirmek doğru olmaz” dedi.

Haber Ara