Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

Çavuşoğlu Irak'ta! 'Sorunlar sınır bütünlüğü içerisinde çözülmeli'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, IKBY'nin gitmeye hazırlandığı referandum için 'Sorunlar sınır bütünlüğü içerisinde çözülmeli'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 11:13:25

Çavuşoğlu Irak'ta! 'Sorunlar sınır bütünlüğü içerisinde çözülmeli'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Iraklı mevkidaşı ile basın açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gitmeye hazırlandığı referandum için "Sorunlar sınır bütünlüğü içerisinde çözülmeli. Kararın yanlışlığını Erbil'de söyleyeceğim" dedi.

Sınır bütünlüğüne vurgu yapan Çavuşoğlu, "Kerkük'te bölgesel yönetimin bayrağının asılmasının ve Erbil'in adımlarının yanlış olduğunu söyledik" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu'nun bugünkü randevu listesinde, kritik bir görüşme bulunuyor. Erbil'e geçecek Dışişleri Bakanı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşecek. Buluşmanın en önemli gündem maddesi, beklendiği gibi bağımsızlık referandumu olacak.

Referandum kararının yanlış olduğunu Erbil ziyaretinde de söyleyeceğini aktaran Çavuşoğlu, net bir şekilde referandumun iptalini isteyeceğini söyledi.

Bir gazetecinin sorduğu Başika'daki askeri kampla ilgili soruyu yanıtlayan Türkiye Dışişleri Bakanı, "Başika Irak'ın toprak bütünlüğünü ihlal etmek için kurulmadı. Ve burada Irak'ın öz evlatları eğitildi, donatıldı. Neye karşı? DAEŞ'e karşı. 700'den fazla DAEŞ teröristi kampta eğitim alanlar tarafından öldürüldü. Şimdi de Irak yönetiminin verdiği görevleri yerine getiriyor. Başika kampının buradaki iç siyasette yarattığı gerilimin de farkındayız. Özel temsilciler teknik konuları görüşüyor" diye konuştu.

 

Haber Ara