Dolar

32,5061

Euro

34,9547

Altın

2.430,78

Bist

9.804,08

Çavuşoğlu: Darbecilere karşı Rusya'dan güçlü destek aldık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, darbe girişimi sırasında en güçlü destek gelen veren ülkelerden birinin Rusya olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 21:05:42

Çavuşoğlu: Darbecilere karşı Rusya'dan güçlü destek aldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV'de katıldığı programda 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Samsun'dayken gelişmelerin başlamasıyla ilk olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı aradığını ancak Fidan'ın telefonunun sürekli meşgul olduğunu söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, Rusya'nın darbe girişimi sırasında yanlarında olduğunu anlattı.

Güvenlik zafiyeti olduğuna yönelik açıklamalara katıldığını söyleyen Çavuşoğlu, bu sadece bir duyum olsa da Cumhurbaşkanı'nın en başından bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini ve dolayısıyla açıklaması ne olursa olsun bir zafiyet olduğunun açık olduğunu dile getirdi.

'BU ZAFİYETLERİ ORTADAN KALDIRMAMIZ ŞART'

Bunun mazeretinin olamayacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Bu zafiyetleri ortadan kaldırmamız lazım. Birçok bakımdan bu girişim bizim için öğretici bir ders olabilir. Her şerde bir hayır vardır. Bundan sonra milletimizin başka tehditlerle karşı karşıya kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması bakımından hayırlı olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

'EN GÜÇLÜ DESTEK ALDIĞIMIZ ÜLKELERDEN BİRİSİ RUSYA'

Darbe girişimi çerçevesinde birçok ülkeden destek mesajları geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, "En güçlü destek aldığımız ülkelerden birisi Rusya" dedi.

Haber Ara