Dolar

32,5743

Euro

34,7648

Altın

2.495,93

Bist

9.524,59

Çatışmalardan kaçan kadın vuruldu

Rakka'ya bağlı Tel Abyad kentinde IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan kadın vuruldu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 01:18:45

Çatışmalardan kaçan kadın vuruldu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Rakka'ya bağlı Tel Abyad kentinde IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçtığı sırada silahla yaralanan kadın, Akçakale'de tedavi altına alındı.

Tel Abyad'ın kontrolünü ele geçirmek isteyen IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddeti kentin doğu kesiminde arttı.

Çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınma talep eden bir grup Suriyeli, Akçakale ilçesine bağlı Öncül Mahallesi'ndeki sınır hattından Türkiye'ye alındı.

Çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılar, sınırdan geçerek minibüslerle Akçakale Sınır Kapısı'ndaki kayıt merkezine, ardından da kamplara yönlendiriliyor.

Kürt gruplar tarafından vurulduğu iddia edildi

Öte yandan 40 yaşındaki Sahva el-Muhammet'in sınıra doğru geldiği sırada Kürt gruplar tarafından silahla vurulduğu iddia edildi.

Ambulansla Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirilen Sahva el-Muhammet'in yakını Halid el-Hasan, çatışmaların yoğunlaşmasıyla köylerindeki birçok kişinin Türkiye'ye kaçtığını söyledi.

Bazı köylülerin ise evlerinden çıkamadığını ve mahsur kaldığını anlatan el-Hasan, "Sınıra doğru gelirken arkamızdan Kürt gruplar ateş açtı o sırada Sahva ve birkaç kişi yaralandı. Yaralıları sırtımızda sınıra taşıdık ve buradan ambulanslarla hastaneye getirdik. Allah Türkiye'den razı olsun, sürekli kapılarını bize açtı. Türkiye olmasaydı toprak olurduk" dedi.

Haber Ara