Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Carter'den 'Türkiye koalisyonda olmalı' iması

ABD Savunma Bakanı Carter, TBMM ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 13:42:59

Carter'den 'Türkiye koalisyonda olmalı' iması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Ajansların aktardığı habere göre ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Carter, Musul Operasyonu ve IŞİD ile mücadele çerçevesinde bir dizi açıklamalarda bulundu.

Buna göre Carter şunları söyledi:

"Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Hudut güvenliğinizin sağlanması için tedbir almanızı destekliyoruz. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz."

BİNALİ YILDIRIM DA KOALİSYON MESAJI VERMİŞTİ

Devam eden Musul Operasyonu kapsamında operasyonlarda yer almak isteyen Türkiye Bağdat ile tüm gerginliğe rağmen diplomatik temas sağlamak adına bir heyet göndermişti. Bu heyetin hareket etmesi sonrası grubunda konuşan Başbakan Yıldırım "Koalisyon içerisinde bizim hava kuvvetlerimiz yer almıştır. Musul'da Türkiye'nin işi yok diyenler cevabını almıştır" demişti. 

Grup konuşmanızdaki ifadelerinizden şu an uçaklarımız operasyonun içindeymiş gibi anlaşıldı demesi üzerine Yıldırım, "İcap edince olacak zaten. Prensip olarak koalisyonun içinde olmasında mutabakat var" ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Henüz yer almadı değil mi?" sorusunun gelmesi üzerine, "Oradaki operasyonların detayını bilmiyorum tabii ama önemli olan koalisyonun içinde olmak" yanıtını verdi.

Haber Ara