Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Çankırı POMEM'den 242 polis adayı mezun oldu

Çankırı POMEM'den 242 polis adayı mezun oldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 15:00:00

Çankırı POMEM'den 242 polis adayı mezun oldu
Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezinin (POMEM) 14. döneminde 242 polis adayı mezun oldu.

Çankırı Vali Vekili Zafer Engin, POMEM bahçesinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kamu görevlilerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Mezun polislerin vatandaşlarla iç içe olması gerektiğini vurgulayan Engin, "Vatandaşlarımızla 24 saat iletişim içerisinde olacaksınız. Vatandaşla ilişkinizi en üst düzeyde tutun. İletişiminizi eksik etmeyin" dedi.

Engin, toplumun huzuru için ellerinden geldiği kadar çalışmaları gerektiğini dile getirdi. Engin, "Öncelikle görevimiz toplumun huzurunu ve güvenliğini sağlamak. Her ili eviniz gibi bilin ve öyle çalışın. Oradaki insanları anne babanız ve kardeşleriniz olarak görün. Arkadaşlarımızın görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inancım tamdır. "Toplumun huzurunu sağlayan emniyet teşkilatımız çok önemli bir görev icra etmektedir" diye konuştu.

Çankırı POMEM Müdürü Süleyman Gül de yeni meslektaşlarını mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Halkın huzur ve güvenliği için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Gül, polis adaylarının da Türk Polis Teşkilatının mensubu olabilmek için binlerce aday arasından seçildikten sonra merkezlerinde teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamlayarak mezun olduklarını ifade etti. Gül, şunları söyledi:

"Millet ve devlet olarak onur duyduğunuz, bu ülkenin göz bebeği olan Türk Polis Teşkilatının birer mensubu olduğunuzu hiçbir zaman unutmayınız. Üstlenmiş olduğunuz görevleri, kanunların size vermiş olduğu yetki ve sorumluluk ile yine yasalarda belirtilen, sıralı amirlerinizin emir ve talimatlarına bağlı kalarak yerine getiriniz. Bunun dışında hiçbir kişi ve gruptan yetki, emir ve talimat almayınız. Edeceğiniz yemini meslek hayatınız süresince unutmayınız ve dışına çıkmayınız. Görev yaptığınız yerlerin, toplumsal hassasiyetlerini ve kültürlerini öğreniniz ve saygı gösteriniz."

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi. Dönem birincisi Necati Çiçek'in yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından öğrenciler yemin etti. Tören, yürüyüşün ardından sona erdi.

Törene İl Garnizon Komutanı Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Çankırı Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Kastamonu POMEM Müdürü Ömer Sülün ile daire amirleri ve polis adaylarının aileleri katıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara