Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Canbey: 'Basılı mecralar, radyo ve televizyonlar tehdit altında'

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, 'Bugün dijital dünya yani internet ortaya çıktığından şu anda basılı mecralar, hatta radyo ve televizyon ciddi tehdit altında' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-23 15:32:49

Canbey: 'Basılı mecralar, radyo ve televizyonlar tehdit altında'
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, "Bugün dijital dünya yani internet ortaya çıktığından şu anda basılı mecralar, hatta radyo ve televizyon ciddi tehdit altında" dedi.

Basın İlan Kurumu ve İŞKUR aracılığıyla düzenlenen "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" programında başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi. Samsun'da 17 Nisan tarihinde başlayan ve 3 hafta süren "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" programı sona erdi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) konferans salonunda yapılan toplantıda başarılı olan kursiyerler sertifika aldı.

Programda konuşma yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, "Tüm dünyayı etkisi altına alan dijital teknolojiler, hayatın her alanına etki ettiği gibi yazılı, görsel ve işitsel medyayı da aynı hızda dönüşüme zorunlu kılmaktadır. Dünyada bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşümün gerekliliği konusunda, nitelikli insan kaynağını oluşturmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla bu programı başlattık. Bugün de bu programa katılarak başarılı olan genç arkadaşlarımıza sertifikalarını verdik" şeklinde konuştu.

"2030'lu yıllarda artık basılı mecraların olmayacağı"

Gazetecilik mesleğinin değişmeye başladığının altını çizen Canbey, "Teknoloji gelişiyor ve hayat şartları tamamen değişiyor. Eğer siz çağın gereğini ve çağın şartlarını iyi okuyamazsanız hem iyi bir gazeteci olamazsınız hem de kurumunuza katkı sunamazsınız. Bunları çok iyi anlamak gerekiyor. Önümüzdeki dönem dijitalin daha fazla yükseldiği bir dönem olacak. Gelecek bilim adamları sözlerinde 2030'lu yıllarda artık basılı mecraların olmayacağını söylüyor. Basılı mecralar bu anlamda ciddi bir tehdit altında. Bugün dijital dünya yani internet ortaya çıktığında şu anda basılı mecralar ve hatta radyo ve televizyon ciddi tehdit altında. Yurttaş gazeteciliği diye bir gazetecilik türü var bugün. Her yerden görüntü yayınlanabiliyor. Her yerden anlık görüntüler gönderiliyor. Sosyal medyadan bile canlı yayınlar yapılabiliyor. Yani gazetecilik de kendi alanında çok büyük bir değişim yaşadı. Bizim bu değişimi görmemiz ve bu değişimi yakalamamız lazım. Çağa ayak uydurmamız lazım. Eğer bunları yakalayıp anlayamazsak sıkıntı yaşarız" diye konuştu.

Programa ayrıca OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, BİK Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

Programın ardından gazetecilere işaret dili kursu verildi.

Haber Ara