Dolar

32,3674

Euro

34,9570

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme yarışması

Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme yarışması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 14:10:43

Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme yarışması
Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme yarışmasında birinciliği 45 dakika 31 saniyelik derecesiyle Asilay Selçuk kazandı.

Çanakkale Rotary Kulübü'nce düzenlenen yarışma, Trakya'daki Eceabat kumsalı ile Asya bölümünde yer alan Çimenlik Kalesi arasında 3,5 millik parkurda gerçekleştirildi.

Boğazın iki yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldığı yarışmaya, 337 Türk, 193 yabancı ve 4 engelli yüzücü katıldı. Yüzücülerden bazıları, akıntı nedeniyle zorlandı.

Yarış sonunda varış noktasına ilk ulaşan sporcu, 45 dakika 31 saniyelik dereciyle Asilay Selçuk oldu. Yarışmada Michael Miller 46 dakika 35 saniyeyle ikinciliği, Emre Erdoğan ise 46 dakika 46 saniyelik dereciyle üçüncülüğü elde etti.

Asilay Selçuk, yarışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçtiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Geçen yıl da birinciliği kazandığını hatırlatan Selçuk, "Bu yıl pek beklemiyordum. Aslında benim için de sürpriz oldu. Üniversiteye hazırlanıyordum. Tam anlamıyla formda değilim. Denizde yüzmüşlüğüm var burada, yolu az çok biliyorum. Biraz kötü yüzdüm. Yarışı bitiren herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Engelli kategorisinde yarışmaya katılan Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübü sporcusu Ali Uzun ise daha önce Çanakkale Boğazı'nı yüzerek 13 kez geçtiğini bildirdi. Uzun, antrenmansız olmasına karşın yine boğazı geçtiğini dile getirerek, "Hedefimiz engellileri temsil etmekti. Amacımız tüm Türkiye'ye bedensel engellilerin spor yaptığını göstermek ve tanıtmak" diye konuştu.

Sporculara ödülleri Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle verilecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara