Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 18:34:25

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması
Bursa ve Çanakkale'de, bazı sivil toplum kuruluşları ile sendikaların temsilcileri, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

Bursa'da, Heykel semtindeki Atatürk Anıtı'nın önünde toplanan Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ile bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, tutuklamalara tepki gösterdi.

"Özgür Basın Susturulamaz" dövizleri taşıyan grup adına ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Rabia Deniz basın açıklaması yaptı.

Çanakkale'de de bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ÇGD Çanakkale Şubesi'nin çağrısı üzerine Ahmet Piriştina Meydanı'nda bir araya geldi.

Üzerinde Can Dündar ve Erdem Gül'ün fotoğraflarının bulunduğu ve "Özgür Basın Susturulamaz" yazılı pankart açan grup, çevrede bulunan işletmelere ve vatandaşlara Cumhuriyet gazetesi dağıttı.

Bu sırada bir işletmenin çalışanları, gazetenin izinsiz dağıtıldığı gerekçesiyle gruba tepki gösterdi. Kısa süre yaşanan tartışmanın ardından İskele Meydanı'na geçen grup, burada protestolarını sürdürdü.

Grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

Haber Ara