Dolar

32,5891

Euro

34,8065

Altın

2.420,97

Bist

9.645,02

Çamlıca Camii'nin 6 minaresi tamam

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii'nde adım adım sona yaklaşılıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 17:05:41

Çamlıca Camii'nin 6 minaresi tamam

Yapımına 33 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin ve 6 minaresinin yapımı sonlandı.

Kubbede iskele sökme işlemi başlarken daha sonra süsleme işlemleri yapılacak. İlk teravih namazı ise Kadir gecesinde caminin avlusunda kılınacak.

BAZI BÖLÜMLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yapımına başlandığında bu yılın Kadir gecesinde ibadete açılması planlanan caminin açılışıyla ilgili olarak konuşan İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, bazı bölümlerde inşaat çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

6 MİNARE TAMAMLANDI

Külünk, "Çamlıca tepesinde yapmakta olduğumuz Çamlıca Camii inşaatımızın ana kubbe betonunu geçen hafta tamamlayıp bayrağımızı diktik. Ana kubbemizin yanında 4 tane dilimli kubbemiz var. Onlar da tamamlandı. 6 minaremizi tamamladık. Külahlarını alemlerini yerine koyduk. Camimizin avlusunda revaklı kubbelerimizin süsleme çalışmalarına başladık. Cami avlumuzun mermer dömesini tamamlanmaya gayret ediyoruz. Kadir gecesinde camimiz avlusunda teravih namazı kılacağız" dedi.

Haber Ara