Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Camiye tahammülleri yok!

Avustralya’da yapımına kısa süre içinde başlanacak bir cami için sokağa çıkan ırkçı gruplar olay çıkardı. Irkçılık karşıtlarıyla kavgaya tutuşan grubu polis güçlükle engelledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 12:38:14

Camiye tahammülleri yok!

Avustralya'nın Victoria Eyaleti'nde, yapımı onaylanan bir caminin inşasına karşı çıkan ırkçı gruplar sokaklara döküldü.  Cami yapımını bahane ederek kent merkezinde toplanan İslam karşıtı “Birleşik Vatanseverler Cephesi” ve “Avustralya'yı Geri Alın” üyeleri pek çok taşkınlık da yaptı.

İNSANLARA SALDIRDILAR

Irkçılık karşıtı Avustralyalıların meydanda, “Müslümanlar hoş geldiniz, ırkçılara hayır”, “Irkçılar sokaklardan çıkın'' sloganları eşliğinde grubun önünü kesmesi üzerine ise kavga çıktı. İki grubun çatışmasını atlı polislerin de yardımı ile barikat kurarak durduran emniyet güçleri, olayların büyümesine engel olmaya çalıştı.

HER YOLU DENEDİLER

Yaklaşık 200 Müslüman'ın bulunduğu 83 bin nüfuslu Bendigo'da yapılacak cami için sosyal medya üzerinden daha önce kampanyalar başlatan ırkçı gruplar, iptal davası için mahkemeye de başvurmuş ancak sonuç alamamıştı. Victoria Sivil ve İdari Mahkemesi başvuruları reddederek cami yapımına başlanmasına onay vermişti. Caminin yapımına yakında başlanması bekleniyor.

MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDE KORKU VE NEFRETİ YAYIYORLAR

İslamiyet'e ve Müslümanlara karşı ırkçı söylemlerde bulunan gruplara karşı organize olan ve gösterileri düzenleyen ‘‘Irkçılığa Yer Yok''grubunun koordinatörü Melon Gregson, “Bunların amaçları özellikle Müslüman ideolojiye karşı nefreti yaymak, Avustralya'nın problemlerini ülke nüfusunun yüzde ikisini oluşturan Müslümanlara yüklemek istiyorlar. Açıkçası bu çok saçma ve mantıksız ama bir derece başarılı oldukları şey Avustralya nüfusunun bir azınlığına karşı korku ve nefreti yayıyorlar. Buna karşı durmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Ara