Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Camilerimiz bütün milletin toplanma yeri olsaydı...'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Eğer camilerimiz tam manasıyla bütün milleti, bütün cemaati toplama yeri olsaydı, insanları çeken bir yer olsaydı, birtakım insanları toplamak için FETÖ benzeri sahte örgütlere ihtiyaç kalmayacaktı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 18:16:01

'Camilerimiz bütün milletin toplanma yeri olsaydı...'

AA'nın aktardığı habere göre Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen Camiler Haftası'nın açılış töreninde din görevlilerine ve katılımcılara konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, camilerin yeniden toplumun merkezi haline gelmesinin herkesin önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

"Eğer camilerimiz tam manasıyla bütün milleti, bütün cemaati toplama yeri olsaydı, insanları çeken bir yer olsaydı, birtakım insanları toplamak için FETÖ benzeri sahte örgütlere ihtiyaç kalmayacaktı. Cami, 78 milyonun, 1,5 milyar İslâm aleminin toplanma yeri gerçekten olsaydı birtakım sahte yerlerin Müslüman toplulukların içerisinden bir kısmını oluşturarak, ayrıştırarak başka cemaatleri, kapalı cemaatleri kurma yeri olmayacaktı."

"Herkese açık olan bu müesseselerimiz, bu fonksiyonlarını görmezse o zaman birtakım gizli örgütler, birtakım din adına kapalı birtakım örgütler ortaya çıkıyor ve ümmetin çoğunluğundan farklı olarak gizli birtakım yapılanmalar ortaya koyuyor" diyen Kurtulmuş, bunu önlemenin yolunun kapısı herkese açık olan camileri, medreseleri, dergâhları yeniden inşâ etmek olduğunu söyledi.

"Camiyi yeniden arınma, toplanma, toplumun merkezi, toplumsal sorunların çözüm merkezi haline getirmek zorundayız. Bunu yaparsak FETÖ benzeri sahte örgütlenmelere hiçbir şekilde meydanı boş bırakmayacağız. Bunu yaparsak İslâm karşıtlarının, İslamofobi faaliyetlerini bu ülkede dahi yürütmesinin zeminini ortadan kaldıracağız."

 

Haber Ara