Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

Cameron, hava operasyonları için tarih verdi

İngiltere Başbakanı Cameron, ülkesinin Suriye'deki IŞİD'e yönelik hava operasyonuna katılmasına ilişkin oylamanın 2 Aralık Çarşamba günü yapılacağını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 02:11:59

Cameron, hava operasyonları için tarih verdi

David Cameron, Paris'teki İklim Konferansı dönüşü Başbakanlık'ta yaptığı açıklamada, "IŞİD'e karşı Irak'ta yürüttüğümüz hava saldırılarını Suriye'ye genişletmek için oturum ve oylama yapmayı yarın kabineye önereceğim. Böylece müttefiklerimizin çağrılarına yanıt vererek, onlarla birlikte çalışacağız. Çünkü IŞİD ülkemiz için bir tehdittir" dedi.

Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonuna katılmanın doğru olacağını söyleyen Cameron, bunun Birleşik Krallık'ı güvende tutmaya yardımcı olacağını dile getirdi. 

Cameron, 2 Aralık Çarşamba günü yapılacak oylamadan önce kapsamlı ve uzun bir oturum yapılacağını belirterek, milletvekillerinin konuya ilişkin kendisine diledikleri soruları sorabileceğini ve diledikleri noktalara dikkat çekebileceklerini kaydetti. IŞİD tehdidine askeri bir çözüm olmadığını bildiğini ifade eden Cameron, "Eylemimiz, geniş bir stratejinin parçasıdır" dedi.

Haber Ara