Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

Çağla Büyükakçay'dan Wimbledon'a erken veda

Çağla Büyükakçay'dan Wimbledon'a erken veda

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 17:54:13

Çağla Büyükakçay'dan Wimbledon'a erken veda
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ilk tur maçı için korta çıkan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Fransız Caroline Garcia'ya 2-0 yenilerek elendi.

Fransa Açık'ta ana tabloya kalarak grand slam'lerde teklerde mücadele eden ilk kadın sporcu olarak Türk tenis tarihine geçen 26 yaşındaki Çağla Büyükakçay, kariyerinin ilk Wimbledon maçında dünya klasmanının 32 numaralı ismi Fransız Garcia'ya 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup oldu.

Geçen ay Fransa Açık'ta çiftlerde şampiyonluğa ulaşan 22 yaşındaki Fransız sporcu, altıncı kortta oynanan maça hızlı başladı ve ilk oyunu puan vermeden aldı. Servis oyununda üst üste yaptığı çift ve basit hatalarla 40-0 geriye düşen milli tenisçi, durumu 40-30'a taşısa da rakibi "winner" vuruşuyla durumu 2-0'a getirdi.

Servis oyununa tutunan ve 3-0'lık avantaj yakalayan Garcia karşısında temposunu bulmaya başlayan Çağla Büyükakçay, dördüncü oyunu hanesine yazdırmasının ardından başa baş mücadele ettiği beşinci oyunda yakaladığı servis kırma şanslarından üçüncüsünde başarılı olarak oyunlarda durumu 3-2 yaptı.

Altıncı oyunda bir kez daha servisini kırdıran Çağla Büyükakçay, rakibinin servisini karşılamakta zorlandığı ve bir kez puan alabildiği yedinci oyunu da kaybetti: 2-5. "Backhand" vuruşlarında yaptığı üstü üste hatalarla puan kaybeden milli tenisçi, üçüncü kez servisini kırdırarak 28 dakika süren ilk seti 6-2 kaybetti.

İkinci sete kötü başlayan Çağla Büyükakçay, üç kez hanesine puan yazdırabildiği ilk üç oyunluk bölümde varlık gösteremedi ve 10 dakika içinde 3-0 geriye düştü. Bu bölümde yine ilk settekine benzer bir performans sergileyen milli sporcu, etkili vuruşlarıyla rakibini hataya zorladı ve art arda üç oyun kazanarak sete yeniden ortak oldu: 3-3

Temposunu koruyamayan ve servisini kırdırarak 5-3 geriye düşen 26 yaşındaki tenisçi, rakibinin servis kullandığı dokuzuncu oyunun puanlarında 40-30 avantaj yakalasa da bunu değerlendiremedi ve seti 6-3, maçı da 2-0 kaybederek turnuvaya erken veda etti.

Toplam 62 dakika süren maçta Çağla Büyükakçay 3 çift ve 9 basit hatayla oynarken, 7 kez doğrudan sayı getiren vuruş yaptı. Karşılaşmada 27 "winner" vuruşu yaparak milli tenisçiye karşı büyük avantaj sağlayan Fransız sporcu ise 1 ace, 3 çift ve 10 basit hatayla korttan ayrıldı.

İlk servislerin oyuna girmesinde Çağla Büyükakçay yüzde 68'lik bir oran yakalarken, Garcia ilk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 80 gibi bir orana ulaştı.

Garcia ikinci turda Fransız Pauline Parmantier ile Çek Katerina Siniakova maçının galibiyle eşleşecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara