Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

'Bylock' kullanan BDDK çalışanlarına tutuklama

FETÖ'nün BDDK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında BDDK çalışanı 21 şüphelinin, 'FETÖ üyeliği' suçundan tutuklanmasına karar verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 10:58:47

'Bylock' kullanan BDDK çalışanlarına tutuklama

FETÖ'nün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheli, dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada soruşturma savcısı Çalışkan tarafından ifadesi alınan şüpheliler, tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, 21 şüphelinin, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Bu şüphelilerin, FETÖ'nün haberleşme aracı olan Bylock programını kullandıklarının tespit edildiği belirtilirken, gözaltı işlemi uygulanması için adreslerinde bulunamayan 6 şüphelinin aranmasına ise devam ediliyor.

Daha önce 26 şüphelinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, son tutuklamalarla beraber tutuklu şüpheli sayısı 47'ye çıktı.

Haber Ara