Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

Buz hokeyinde Dunya Sampiyonasi hazirliklari suruyor

Buz hokeyinde Dunya Sampiyonasi hazirliklari suruyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 19:03:30

Buz hokeyinde Dunya Sampiyonasi hazirliklari suruyor
Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı, ay sonunda İspanya'da başlayacak Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu maçları hazırlıklarına Almanya'da devam ediyor.

Milliler, Bad Tölz kentindeki kamp programı çerçevesinde Avusturya ve Almanya Milli Takımlarının yanı sıra Almanya 1. Lig ekibi Münih Planegg ile olmak üzere 3 hazırlık maçı yapacak.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, daha önce Ankara'da düzenlenmesi planlanan ancak bazı ülkelerin güvenlik gerekçesiyle yaptığı başvuru sonucunda Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) tarafından İspanya'ya verilen organizasyonla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şampiyonanın organizasyonunu geri alabilmek için elimizden geleni yaptık ama olmadı. Şimdi bize düşen şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Hazırlıkların iyi gittiğini kaydeden Akay, "Milli takımın başarılı olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Organizasyonun bizden alınmasına üzüldük ancak bu bizi yıldırmıyor. Buzun üstünde en iyi şekilde mücadele edip, başarılı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Daha önce Slovakya ve Çek Cumhuriyeti 1. liglerinde oynayan tecrübeli milli sporcu Seda Demir ise Almanya kampının çok verimli geçtiğini belirterek, "Şampiyonaya, Almanya'nın buz hokeyi merkezi Bad Tölz'de günde tek antrenman yaparak hazırlanıyoruz. Organizasyonun İspanya'ya verilmesine üzüldük ancak oradaki performansımızla bunu sevince çevireceğiz" ifadelerini kullandı.

Takımın kardeş sporcuları Alara ve Dilara Lökbaş ise böyle güzel bir organizasyonda bulundukları için çok şanslı olduklarını kaydederek, "Almanya, buz hokeyinde çok üst seviyede oyunculara sahip ve çok üst düzey bir ligde mücadele ediyorlar. Burada geçirdiğimiz her gün bizim için büyük tecrübe oluyor" değerlendirmesinde bulundu. Lökbaş kardeşler ayrıca birbirlerine çok benzemelerinin, oyun içerisinde kendilerine büyük bir avantaj sağladığını, amaçlarının şampiyonada iyi bir derece elde etmek olduğunu kaydettiler.

İspanya'nın Jaca kentinde 29 Şubat-6 Mart tarihlerinde yapılacak 2. Klasman B Grubu maçlarında Türkiye; Yeni Zelanda, Avusturya, İspanya, İzlanda ve Meksika ile mücadele edecek.

Haber Ara