Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

Büyükşehir belediyesi önünde şehit düşen vatandaşın babasından suç duyurusu

Darbe girişimine engel olmak amacıyla gittiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde göğsünden vurularak olay yerinde şehit düşen Murat Kocatürk'ün babası, darbeciler hakkına suç duyurusunda bulundu. Gazetecilere konuşan Baba Kocatürk, 'Oğlum sık sık gülerek 'Baba ben şehit olacağım' derdi' ifadelerini kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 14:48:39

Büyükşehir belediyesi önünde şehit düşen vatandaşın babasından suç duyurusu
Darbe girişimine engel olmak amacıyla gittiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde göğsünden vurularak olay yerinde şehit düşen Murat Kocatürk'ün babası, darbeciler hakkına suç duyurusunda bulundu. Gazetecilere konuşan Baba Kocatürk, 'Oğlum sık sık gülerek 'Baba ben şehit olacağım' derdi" ifadelerini kullandı.

İki yakınıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen şehit Murat Kocatürk'ün babası Bayram Kocatürk , adliye önündeki alanda yaptığı basın açıklamasında tüm sorumluların cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Baba Kocatürk, oğluyla arasında geçen diyalogları anlatarak, oğlunun kendisine sık sık "Baba ben şehit olacağım" dediğini söyledi. Kocatürk, 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı; "İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gidiyor oğlum o akşam. Bir uzman tarafından vuruluyor. Oraya ilk giden grubun içinde ön tarafta vurulan iki kişiden birisi oğlum göğsünden vurulup düşüyor. Oğlum orada şehit oluyor, diğeri yaralanıp daha sonra şehit oluyor. Ben evdeydim baba dolaşıp geleceğim dedi ama oraya gitmiş. Şehit olmayı çok istiyordu oğlum. Suriye'ye Türkmen Dağı'na gitti 15 gün kaldı orada. Geldikten sonra 2-3 günde bir gülerek 'Baba ben şehit olacağım diyordu".

Oğlunun ayakkabıcılık yaptığını söyleyen baba Kocatürk, "Oğlum 35 yaşındaydı, ayakkabıcılık yapıyordu. Burya FETÖ'ye bağlı olan bütün herkes ve darbecilere karşı suç duyurusunda bulunmak için geldim. Devlete başkaldıran herkes hakkında. Cezalandırılmalarını istiyrouz. Bir daha kimse cesaret edip devlete baş kaldırmasın. Biz sessiz kalırsak her zaman böyle olaylarla karşılaşırız" ifadelerini kullandı.

"Fethullah Gülen sahtekar çıktı"

Fethullah Gülen'in açıklamalarını eskiden televizyondan takip ettiğini söyleyen baba Kocatürk, "Daha önce FETÖ'den bir zarar görmedim ama onun sohbetlerini izlerdik. Hıçkıra hıçkıra bir ağlıyordu, durulduktan sonra gözlerinde yaş yok. Sahtekarsın diyordum ben ona televizyonda. Aynen sahtekar çıktı" şeklinde konuştu.

"İnşallah bu millet uyanmıştır"

Baba Kocatürk, 2 torununun yetim kaldığını dile getirerek, "Allah bir daha 15 Temmuz'u yaşatmasın ülkemize. Bir daha aklından bile geçirenler cesaret edip çıkmasınlar. İnşallah bu millet uyanmıştır. Maşallah o gencecik hanım kızımız köprü üzerine tek başına çıkıyor. Diğer kardeşlerimiz tankın önüne yatıyor. Dünyada Türk milleti gibi bir millet yok. Allah razı olsun Rabbimiz bize Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider vermiş" dedi.

Baba Bayram Kocatürk ve 2 yakını, açıklamanın ardından suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye giriş yaptı.

Haber Ara