Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 12:36:30

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü
Bursa'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle düzenlenen törenlere, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da hazır bulundu.

Çarşamba Mahallesi'ndeki valilik binasında ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ve Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Saldık ile il protokolünün tebriklerini kabul etti.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, buradan Işıklar Askeri Hava Lisesine geçti. Vali Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, tören aracıyla alandakilerin bayramını kutladı.

Hava Binbaşı Yavuz Pehlivan'ın günün anlam ve önemini içeren konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın mesajları okundu.

Tören, askeri birlikler ve gazilerin resmi geçidiyle sona erdi.

- "Bu bir bağımsızlık mücadelesidir"

Bakan Müezzinoğlu, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığını belirterek, "Bu bir bağımsızlık mücadelesidir. Emperyalist güçlere karşı yapılan Büyük Önder Mustafa Kemal önderliğinde 'Ya istiklal ya ölüm' dediği 30 Ağustos, bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü tescillediğimiz bir gündür. Gençlerimizin bu ruha sahip çıkması ve geleceğe güvenle bakacağımız bir bayram olarak değerlendirmek isterim. Milletimizin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.


Haber Ara