Dolar

32,3240

Euro

35,0668

Altın

2.282,01

Bist

9.005,70

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 10:22:52

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün kutlandığı mesajda, "Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde aldıkları unutulmaz zaferin 93. yıl dönümünde, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz" denildi.

TBF'nin internet sitesinde ise federasyon başkanı Harun Erdenay'ın mesajına yer verildi. Türk milletinin Zafer Bayramı'nı kutlayan Erdenay, "Vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde, tüm Türk milletinin Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

TVF'nin web sitesinde ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yılının kutlandığını hatırlatarak, şu görüşlere yer verildi:

"Büyük fedakarlıklarla kazanılan ve tarihimizin dönüm noktalarından biri olan, milli mücadele sürecinin en büyük adımı 30 Ağustos Zaferi'nin 93. yılını kutluyoruz. Bu büyük zaferin 93. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz."

- "Üç büyükler"den kutlama mesajı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 30 Ağustos'un Türk milleti için gurur ve iftihar günü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zaferi'nin 93. yıl dönümünü kutladığımız bugün, milletimiz için gurur ve iftihar günüdür. İstiklal mücadelemizin sonucunda aziz vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşu anlamına gelen 30 Ağustos Zaferi, tarihimizin dönüm noktalarındandır. Birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik ruhuyla zafere ulaşan milletimizin inanç ve kararlılığını anlatan 30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, en büyük Beşiktaşlı Ulu Önder Atatürk'ün izinde olduğumuzu bir kez daha tekrarlarken, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi'ni kutluyor, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için savaşan tüm kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe Kulübü de bir mesaj yayımlayarak, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyor, bize bağımsızlığımızı armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz" görüşlerine yer verdi.

Galatasaray Kulübü ise yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"Bir ulusun birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği, milli mücadele sürecinin en büyük adımı Büyük Taarruz Zaferi'nin 93. yılını kutluyoruz. Bu büyük zaferin 93. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz."

Haber Ara