Dolar

32,5775

Euro

34,9004

Altın

2.436,60

Bist

9.645,02

Büyük taksici iftarı

Büyük taksici iftarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 23:01:53

Büyük taksici iftarı
İstanbul'da çalışan yaklaşık 2 bin 500 taksici, açık havada yapılan iftar programında oruçlarını açtı.

Fatih Belediyesinin ev sahipliğinde, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile Radyo Trafik tarafından Mimar Sinan Stadyumu'nda düzenlenen iftara, yaklaşık 2 bin 500 taksici katıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir programda yaptığı konuşmada, etkinliğin İstanbul genelindeki taksicilerle yaptıkları geleneksel bir iftar programı olduğunu belirterek, aileleriyle iftara katılan taksicilerin kendilerini onurlandırdıklarını söyledi.

Demir, ramazanın ayrı bir önemi olduğunu kaydederek, "Taksicilerle olmak ayrı bir önemli. Biz taksicilere, 'yükü insan olan insanlar' diyoruz. Sabahtan akşama, insan taşıyorlar. İnsanı taşırken, insanın sevincini, mutluluklarını ve acılarını taşıyorlar. Netice itibarıyla milletin nabzını da en iyi taksiciler tutarlar. Cumhurbaşkanımızın da öyle bir sözü var. 'Eğer gündemi iyi takip etmek istiyorsanız, taksicileri ziyaret edin' diye sözü var. Onlarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

İTEO Başkanı Yahya Uğur da taksicilere yakın olanların sorunları yakından görebildiğini dile getirerek, böyle yapanların da zaten başarılı olduklarını anlattı.

Fatih Belediye Başkanı Demir'e teşekkürlerini sunan Uğur, "Bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğumuz programa, taksiciler aileleriyle davet edildi. Taksiciler büyük bir ailedir. Biz de bu büyük aileyi, büyük Fatih ailesine dahil ettik." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, taksicilere çekilişle çeşitli hediyeler verildi.

Haber Ara