Dolar

32,3860

Euro

35,0550

Altın

2.325,22

Bist

9.114,79

Bursaspor, Hamzaoğlu ile sözleşmeyi uzattı

Bursaspor, Hamzaoğlu ile sözleşmeyi uzattı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 18:37:36

Bursaspor, Hamzaoğlu ile sözleşmeyi uzattı
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Karakteri iyi, kariyeri konusunda ise en küçük bir şüphemiz olmayan Hamza hocamızla ayrılığımız yok. Hocamızla hayallerimiz ve hedeflerimiz örtüşüyor." dedi.

Ay, Özlüce Tesisleri'nde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, sosyal medyada ve bazı gazetelerde çıkan, "Hamza Hamzaoğlu kapıyı vurdu gitti. Kavga ederek ayrıldılar" gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Görüyorsunuz Hamza hocamız yanımızda" değerlendirmesinde bulundu.

Görevi 19 Ocak'ta aldıklarını anımsatan Ay, kulübün mali ve idari açısından toparlanması konusunda yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve önemli mesafeler kat ettiklerini kaydetti.

Ay, mali tabloyu 5 ay içinde düzeltmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, son günlerde loca tribün satışı gibi konularda güzel gelişmeler yaşandığını, kombine satışlarıyla da ciddi bir kaynak sağlayacaklarına inandıklarını ifade etti.


- "Hocamızla hayallerimiz ve hedeflerimiz örtüşüyor"


Ali Ay, bir önceki yönetim tarafından göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu'nun takımı aşağılardan alıp yukarıya getirdiğini belirtti.

Ekonomik alanda devrim yapmaya çalışırken sportif riskleri de mümkün olduğunca azaltmak adına maceraya girmenin yanlış olacağı düşüncesini taşıdıklarını ifade eden Ay, "Karakteri iyi, kariyeri konusunda ise en küçük bir şüphemiz olmayan Hamza hocamızla ayrılığımız yok. Hocamızla hayallerimiz ve hedeflerimiz örtüşüyor. Mütevazı bir kadroya pahalı transferler yapmadan, genç oyunculara da ağırlık vererek bir takım oluşturma konusunda hemfikiriz." diye konuştu.


- "Şampiyon karakterli bir camiayız"


Ay, Hamzaoğlu'nun oluşturacağı kadroyla sportif başarının yakalanacağına inandığını anlatarak, "Hocamız bu inancı neden taşıyor biliyor musunuz? Birincisi, yönetime inanması ve güvenmesi. İkincisi; taraftara inanması, bu her şeyden önemli. Ve taraftarın takıma bağlılığı. Çünkü şampiyon karakterli bir camiayız." ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu'nun ekonomik sıkıntılara sırtını dönmediğini, "Kulübün bu anlamdaki mücadelesi benim de mücadelemdir" dediğini aktaran Ay, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz hedeflerimiz var bu hedefler doğrultusunda hocamızla 2 gündür konuşuyoruz. Her şeyden önce hocamız şampiyon bir hoca. Hatırı sayılır bir şekilde ücretinde indirim yaptı. Bütün taraftarlarımızdan hocamızı takdir etmesini istiyorum. İsteseydi buradan ayrılıp 2 katı bir fiyatla başka bir yerde göreve başlayabilirdi. Bize güvendi, biz de ona güvendik. Beraberce bu işin üstesinden geleceğimize ve Bursaspor'u bir tık daha yukarıya götüreceğimize inanıyorum."


- "İstikrardan yanayım"


Sözleşmenin süresiyle ilgili soruyu ise Ay, "Biz iki sene daha buradayız. Bir seçim daha olursa 3 sene daha kalacağız. Demek ki 5 sene kadar beraber kalacağız. Ben istikrardan yanayım. Macera aramaya gerek yok. Altyapıdan gelecek oyuncularla tabanca gibi bir takım yapacağız. (Hamzaoğlu'nun) sözleşmesini 2 yıl yaptık. İki sene sonra tekrar konuşuruz." diye yanıtladı.

Ay, bir soru üzerine, Hamzaoğlu'nun ücretinde yüzde 30'dan fazla bir indirim yaptığını vurguladı.

Bu sırada söze giren Hamzaoğlu, önceki yönetimin başkanı Recep Bölükbaşı ile ikinci yıl için istediği ücret konusunda anlaşamadıklarını, ancak sözleşmeye bir rakam yazdıklarını ifade ederek, bu rakam doğrultusunda ciddi bir fedakarlık yaptığının altını çizerek, "Bursaspor'a feda olsun" görüşünü iletti.

Ay, yerli ve yabancı oyuncu transferinde çok dikkatli olacaklarının altını çizerek, ücrette ucuz kaliteli pahalı futbolcuları kadroya katacaklarını, menajerlere de fazla para ödemek istemediklerini söyledi.


- "6 ay için gelmedim"


Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ise 6 ay için takımın başına gelmediğini dile getirdi.

Kendisine duyulan güvene kayıtsız kalmadıklarını anlatan Hamzaoğlu, "Çünkü buraya gelirken '6 ay çalışayım sonra gideyim' diye gelmedim. Bursaspor'un geçmiş başarıları, camia olmasın, kulübün oturmuş bir düzeninin, işleyişinin bulunması, daha önce şampiyonluk yaşaması, sıralamadaki yeri ne olursa olsun taraftarlarca desteklenmesi benim için önemliydi." diye konuştu.


- "Sanıyorum biz de Bursaspor'a uyduk"


Hamzaoğlu, kendisinin de hedeflerinin bulunduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bizim de kendimizce hedeflerimiz var. Bu hedeflere uygun bir kulüp olması gerekiyordu. Sanıyorum biz de Bursaspor'a uyduk. Biz de başarıları isteyen bir teknik ekibiz. Bursaspor da başarıları isteyen camia. İnşallah güzel şeyler olacak. Kendi düşündüğümüz şeylerden fedakarlık yaptık. Bunu gönül rahatlığıyla yaptık. Bunun karşılığında Bursaspor'un çok daha iyi yerlere gelecek olması ve bu ümidi taşımak bize yetti."


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara