Dolar

32,5994

Euro

34,7334

Altın

2.498,04

Bist

9.524,59

Bursa merkezli FETO/PDY operasyonu

Bursa merkezli FETO/PDY operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 11:30:39

Bursa merkezli FETO/PDY operasyonu
Bursa merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bursa, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Sivas ve Afyonkarahisar'daki 31 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlıların İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 20 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "FETÖ/PDY"ye yönelik soruşturma kapsamında "bir numaralı şüpheli" Fetullah Gülen ve örgütün Bursa'daki eski ve yeni il ve ilçe imamları ile yardımcılarının da aralarında bulunduğu 35 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 7 ilde 31 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 20 kişi gözaltına alınmış, şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konulmuştu. Fetullah Gülen gibi örgütün Bursa imamı C.S ve sekreteri, ilçe imamı ve eski imamının da yurt dışında olduğu tespit edilmiş, haklarında yakalama kararı bulunan 10 kişiye de adreslerinde ulaşılamamıştı.

Şüphelilerden bazılarının geçmiş dönemlerde Bursa'da il ve ilçe imamlığı yaptıkları, bir kısmının ilerleyen yıllarda örgüt tarafından başka illerde görevlendirildiği belirlenmişti. Zanlıların, FETÖ/PDY'nin Bursa'daki ana yönetim yapısını oluşturdukları, örgütün amaçları doğrultusunda üstyapıdan gelen talimatları uygulamaya koydukları ve alt kadrolara ulaştırdıkları, Bursa'daki finans, bürokrasi ve eğitim gibi alanlarda örgütün faaliyetlerini organize ettikleri ve FETÖ/PDY'ye eleman sağladıkları öne sürülmüştü.



Haber Ara