Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Bursa'da pirana paniği

İznik Gölü’nün Sölöz Mahallesi sahilinde avlanan balıkçıların ağına pirana balığı takıldı. Sahilden yaklaşık 20 metre açıkta avlanan balıkçılar 2 buçuk kilo ağırlığındaki pirana karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 23:57:32

Bursa'da pirana paniği

Orhangazi'ye bağlı Narlıca Mahallesi'nde ikamet eden Raşit Katırlı, gece avlanmaya çıktı. Saat 03:00 sıralarında ağlarını toplarken, daha önce görmediği bir balık türüyle karşılaştı.

Raşit Katırlı, tuttuğu balığı Narlıca Su Ürünleri Kooperatifi eski başkanı Tuncay Bozkurt'un Sölöz'deki balıkçı dükkanına getirdi. Yıllardır balıkçılık yapan Bozkurt, balığın pirana olduğunu belirledi. Piranayı buzdolabına koyan Bozkurt, sabah Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne haber verdi. 2 buçuk kilo olan pirananın boyu ise 46 santim. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ndeki incelemede de balığın pirana olduğu belirlendi.

Balıkçıların haber vermesinden sonra Sölöz Mahallesi'ne gelen Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Gürkan Kabul ve ekibi, balıkla ilgili inceleme yapıp rapor hazırladı. Balıkçılardan piranayı teslim alan yetkililer, incelenmek üzere Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderdi.

Haber Ara