Dolar

32,4858

Euro

34,9577

Altın

2.439,03

Bist

9.716,77

Bulgaristan'da Suriyelilere ayrımcılık yapıldığı iddiası

Bulgaristan'da Suriyelilere ayrımcılık yapıldığı iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 13:05:19

Bulgaristan'da Suriyelilere ayrımcılık yapıldığı iddiası
Bulgaristan'ın Türkiye sınırındaki Svilengrad şehrinde bulunan halka açık bir havuza Suriyeli sığınmacıların girmesinin yasaklandığı belirtildi.

Bulgaristan'da sığınmacı olarak bulunan Suriye kökenli yönetmen Nidal Algafari konuyla ilgili olarak Bulgar basınına yaptığı açıklamada, Svilengrad kentinde bulunan halka açık bir havuza giden kardeşinin ayrımcılığa maruz kalarak havuza alınmadığını söyledi.

Algafari, havuzun bulunduğu tesisin çalışanlarının, Suriyeli sığınmacıları ve romanları, ayaklarında hastalık olduğu gerekçesiyle havuza almadıklarını söylediklerini aktardı.

Olayı, "iğrenç bir ayrımcılık" olarak niteleyen Algafari, benzer davranışın dünyanın başka bir yerinde yaşanması halinde söz konusu havuzun hemen kapatılacağını ifade etti.

Algafari, Svilengrad'ta Suriyelilerin karşı karşıya kaldığı ayrımcılık nedeniyle ilgili kurumlara şikayet dilekçesi sunacaklarını da kaydederek, Başsavcı Tsotir Tsatsarov'dan olayla ilgili olarak soruşturma başlatmasını istedi.

Bulgaristan'da Devlet Mülteciler Ajansı (DAB) kamplarında, çoğunluğu Suriyelilerden oluşan yaklaşık 4 bin 500 sığınmacı bulunuyor.

Haber Ara