Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Bülent Arınç'tan hükümete sert eleştiriler

Turgut Özal Üniversitesi'nde vereceği konferans iptal edilen Bülent Arınç, bu yolun 'baskıcı rejimlerin yolu' olduğunu, özgürlük için mücadele edeceğini duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 17:15:04

Bülent Arınç'tan hükümete sert eleştiriler

Eski AK Partili Bülent Arınç'ın Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı toplantı son anda 'provakasyon ihtimali' gerekçesiyle iptal edildi.

Ensonhaber'in derlediği habere göre; Bülent Arınç, iptal sonrasında Twitter'dan açıklama yaparak hükümeti topa tuttu.

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SAYGISIZLIK"

Arınç açıklamasına konferans taleplerini kendisinin yapmadığını, üniversite yönetimlerinin değil öğrencilerden geldiğini vurgulayarak başladı.

Her görüşten öğrenci gruplarının ortak mutabakatıyla davet edildiğini söyleyen Arınç, "provokatif olaylar çıkabilir" gerekçesiyle konferansının iptal edilmesini öğrencilere saygısızlık olarak gösterdi.

"GERÇEKLERİ DUYMAYI ENGELLİYORLAR"

Bülent Arınç devamında hükümeti kastederek "Siyasi veya idari makamlardan gelen ya da gelebilecek olan bu tür susturma çabaları "Gerçekleri duymayı istememek ve duyulmasını engellemek" kaygısıyla açıklanabilir" dedi.

"AK PARTİ DÖNEMİNDE BİR UTANÇ VESİLESİ"

Açıklamasında hükümete göndermelere devam eden Bülent Arınç, 14 yılda 90 üniversite açmakla gururlanan AK Parti'nin bulunduğu bir dönemde bu tarz uygulamaların utanç vesilesi olduğunu ve milli iradeye saygısızlık yapıldığını anlattı.

Arınç devamında şunları söyledi:

"BU YOL BASKI REJİMLERİNİN YOLUDUR"

"Anlaşılan şu ki, Maharet üniversite açmak değil; üniversitelerde özgürlüğün ve bilim üretmenin yolunu açmaktır. Maharet, yönetici olmak değil; yönetebilmektir. Hoşa gitmeyen gerçekleri duymama ve duyurmama adına izlenen bu anti demokratik yol, baskı rejimlerinin yoludur ve tarih kitapları bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur.

"SESİMİZ KISILMAYA BAŞLANDI"

Bilinmelidir ki, "provokatif olaylar" üniversitelerde konferans verildiğinde değil; bilakis kürsüler, kalemler, meşru ve farklı sesler susturulduğunda çıkar. 40 yılı aşan siyasi hayatımda, inandığım doğruları özgürce söylediğim hiçbir dönemde "provokatif olaylar" çıkmadı. Fakat ne zamanki sesimiz kısılmaya, varlığımız yoklukla imtihan edilmeye başlandı, işte o zaman attığımız her adım "olay" oldu"

"MAHALLE DEĞİŞTİRMEM, ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE EDERİM"

Arınç ayrıca "kendilerini bastıranların kendi mahallelerinin çocukları olduğu için onlara kızıp mahalle değiştirmeyeceklerini" söyledi.

Daha önce omuz omuza mücadele verdikleri insanları bugün saf değiştirdiğini, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynadığını belirten Arınç, "o halde özgürlüklere müdahaleyi, özgürlük için mücadele sebebi sayar ve bunun icabını yaparız" diye konuştu"

İşte Arınç'ın açıklamasının tamamı:

CivZu7sW0AE6jzn

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara