Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

Bugün Dünya Yetimler Günü

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 13:49:35

Bugün Dünya Yetimler Günü
Yetimlerimiz ümmetin kanayan yarasıdır. Yeryüzünde resmi kayıtlara göre 200,gayriresmi kayıtlara göre ise 400 milyon yetim yaşıyor.
Coğrafyalarımızda savaş, işgal, doğal afetler sebebi ile yetimlerimiz bize emanet edilmiş kutsal varlıklarımız ve geleceğimizdir. İHH üzerinden 95 bin yetim himaye ediliyır.31 yetimhanede yetimlerimiz eğitim görünüyor ve geleceğin sağlık bireyleri olarak yetiştirilmeye çalışıyor. İlköğretim okullarında “her sınıfın bir yetim kardeşi var ”kampanyasında 23.950 yetim himaye ediliyor. Ülkemizde 1 milyon iki yüz bin olan yetimlerin 100 bini devletin himayesinde,12 bin yetim ise İHH gönüllüleri tarafından sponse ediliyor.
Bu rakamlara bakıldığında yetim faaliyetlerinin yetersizliğinden dolayı İHH 2013 yılında İİT'ye(İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları)bir rapor sundu. Aynı yılının mart ayında İslam Dünyasının üst düzey temsilcilerine yönelik bir konferans düzenledi ve bu konferansta savaş, işgal, ve afet bölgelerinde yaşayan yetimlerin sorunları anlatılarak dünyanın gündemine taşınması için bir teklif sunuldu. Gine'de düzenlene Dış işleri Bakanları Konseyi 40.oturumunda meseleyi istişare ederek her ramazan ayının 15. Gününü Dünya yetimler günü olarak ilan etti. Bu gün coğrafyalarımızda İftar sofralarımızın şeref konuğu yetimlerimiz olacak. Bu Cuma camilerimizde “yetim gerçeğini” anlatan hutbeler okunacak.
Boynu bükük, mahzun kimsesiz yetimlerimizin eli tutulacak. Allah Resulü s.a.v üzerinden kendisine kutsiyet atfedilen yetimlerimiz elini tutarsak bizi cennetin kapılarına götürecek. İki parmağını birleştirerek “kim kendi yetimini ve bir başkasının yetimini himaye ederse cennette benimle bu kadar yakın olacaktır” diye buyuran bir peygamberin (s.a.v)ümmeti olarak bu anlamda sorumluluklarımız hatırlamamız gerek. Himayemiz kalan yetimlerimizin misyonerlerin, organ mafyası ve fuhuş sektörünün tehdit altında olduğunun bir kez daha altını çizelim.
İHH 14 ülkeden yetimin katıldığı basın açıklamasında yetimliğe dikkat çekerken ayrıca “misyoner örgütlerin yetimlerimiz üzerindeki faaliyetlerini” ortaya koyan bir rapor hazırlayarak bu gün basın açıklaması ile kamuoyuna ilan etti. Yeryüzündeki bütün yetimlerimize sahip çıkmamız lazım. Onlar kutsal emanetlerimiz, cennete açılan kapılarımız. Bir yetim sponsorluğu 100 TL Bir adet yetim yardım paketi (bisküvi,çikolata vs gibi çocuklara özel ikramlar) 30 TL
Bir yetimin bayramlık kıyafet bedeli 100TL Bu Ramazan kendimiz arındırırken, yetimleri unutmayalım ve ellerinden tutalım ki, isimleri yetim kalmasın. Unutmayalım! Yetim gülerse ancak dünya o zaman güler.

Haber Ara