Dolar

32,5533

Euro

34,8507

Altın

2.428,39

Bist

9.722,09

Buğday üreticileri eğitildi

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile Vezirköprü, Havza ve kavak ilçelerinde 'Hububat Çeşitleri ve Kuraklık' konulu eğitim toplantıları gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 17:05:45

Buğday üreticileri eğitildi
Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile Vezirköprü, Havza ve kavak ilçelerinde "Hububat Çeşitleri ve Kuraklık" konulu eğitim toplantıları gerçekleştirildi.

Konya Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Ahmet Bağcı'nın eğitici olarak katıldığı toplantılarda, Enstitü ve İl Müdürlüğünden araştırmacı ve yayımcı personel ile çok sayıda üretici ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri hazır bulundu.

Toplantılarda buğday bitkisinin insanlık tarihi kadar eski yetiştiricilik mazisinin olduğu, buğdayın toplumların beslenmesinde gösterge bir ürün olduğu, tarımsal özgüven konusunun bir ülkenin bağımsızlığının da önemli göstergelerinden biri olduğu vurgulandı. Türkiye'nin her yıl ortalama 21 milyon ton buğday üretimine ihtiyaç duyduğu, bu anlamda bu üretimi sağlama ve devamlılığının temininin önemi vurgulanarak, buğday tarımında verim ve kaliteyi belirleyen çeşit, toprak, iklim, yetiştiricilik şartları konularında katılımcılar bilgilendirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı gerçekleştirilen eğitim toplantılarının çiftçilerin bilinçli buğday tarımı yapmalarında çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, bu toplantıların yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Haber Ara