Dolar

32,5348

Euro

34,9026

Altın

2.430,85

Bist

9.645,02

Bu virüs, şifrenizi değiştiriyor

Son keşfedilen Android virüsünü silmeye çalışırsanız, telefonunuzun şifresini değiştiriyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 23:41:15

Bu virüs, şifrenizi değiştiriyor

Shiftdelete'in haberine göre; Geçtiğimiz günlerde keşfedilen bir virüs türevi diğerlerinin aksine oldukça farklı bir şekilde çalışıyor. Trend Micro tarafından keşfedilen bu yeni Android virüsü, diğer virüslerin aksine oldukça değişik kabiliyetlere sahip. Eğer bu virüsü silmeye çalışırsanız, telefonunuzun şifresini değiştiriyor.

Bir Rus bankasının mobil uygulaması kimliğine bürünen zararlı uygulama, Google Play Store'dan doğrudan indirilebiliyor. Uygulama gayet normal bir şekilde çalışıyor gözükse de aslında arka plandayken banka hesabınızdan para çalıyor.

Eğer durumu fark edip uygulamayı silmeye çalışırsanız, başınıza daha da büyük bir dert almış oluyorsunuz. Çünkü uygulama, silinmeye çalışıldığında telefonunuzu veya tabletinizi şifreliyor veya zaten mevcut olan şifrenizi değiştiriyor. Aynı zamanda da silinmediği için cihaz açık olduğu sürece banka hesabınızı boşaltmaya devam ediyor.

Virüsün bir diğer özelliği ise Google Play Store'u adeta klonlaması. Virüs sisteminize bulaştığında Google Play Store'u değiştirerek virüslü uygulamalar indirmenize yol açıyor. Böylelikle cihazınızdaki yerini de sağlamlaştırmış oluyor.

Haber Ara