Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Bu silahlar YPG'ye nasıl ulaştı?

Cerablus'ta 1 askerin şehit düştüğü saldırılarda kullanılan füzelerin NATO ve dost olduğunu söyleyen ülkelere ait olması Türkiye'yi harekete geçirdi. Türkiye, bu silahların örgütün eline verilmesinden duyduğu rahatsızlığı, en üst tonda muhataplara anlatacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 09:31:56

Bu silahlar YPG'ye nasıl ulaştı?

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'nun Cerablus'u IŞİD'den temizlemesine destek veren TSK'ya ait iki tankın, PYD tarafından müttefik ülkelere ait silahlarla vurulması Ankara'yı harekete geçirdi. Türkiye, NATO ve müttefiklere bu silahların nasıl ulaştığını soracak.

Suriye'nin kuzeyindeki terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı operasyonunda TSK'ya ait 2 tanka, PKK'nın uzantısı PYD tarafından roket atıldı. Bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı saldırıda, "Kornet" tipi lazer güdümlü tanksavar füzesi ile "Milan" tipi güdümlü füze kullanıldı. Saldırılarda kullanılan füzelerin NATO ve dost ülkelere ait olduğu belirlendi.

IŞİD gibi, bazı ülkelerin arka çıktığı PYD-YPG'nin de ''terör örgütü'' olduğunun son gelişmelerle teyit edildiğinin altını çizen Ankara, bu füzelerin, örgüte nasıl verildiğini Eylül ayındaki G-20 ve BM zirvelerinde gündeme getirecek. Ankara'nın tüm uyarılarına karşın örgüte silah desteği veren ABD ve diğer müttefiklere, son olay örnek gösterilerek, Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelerin silahları ile hedef alınmasının kabul edilemeyeceği vurgulanacak. Öte yandan örgüt üyelerinin vurduğu tank Türkiye'ye getirildi

Haber Ara