Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

'Bu saçma savaşı sonlandırmaya kararlıyız'

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başbakanı Halid Bahhah, tarafların ciddi ve samimi olması şartıyla hükümetin barışa hazır olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 06:58:25

'Bu saçma savaşı sonlandırmaya kararlıyız'

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller'i kabul eden Bahhah, "Diğer tarafların başta 2216 sayılı karar olmak üzere Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarına uyma konusunda ciddi ve samimi olmaları şartıyla hükümet barışa hazır" ifadesini kullandı.

Bahhah, "Husi Ensarullah Hareketi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in sebep olduğu bu saçma savaş"ı sonlandırma konusunda kararlı olduğunu belirtti. 

Büyükelçi Tueller ise ABD'nin, Yemen hükümetine olan desteğini yineledi ve bu zor zamanlarda sarf edilen yoğun çabadan dolayı takdirlerini sundu.

Yemen'in tüm kentlerine istikrarın gelmesini temenni eden Tueller, Cenevre 2 Konferansı için BM'de yoğun hazırlıklar yapıldığını ifade etti.

Yemen hükümeti, görüşmelerin Husilerin, tüm kentlerden çekilmesini öngören BM'nin 2216 sayılı kararı üzerine bina edilmesi gerektiğini vurgularken, Husiler, Umman'ın başkenti Maskat'ta ele alınan 7 maddeye bağlı olduklarını belirtiyor. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara