Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

'Bu mücadele milli bir meseledir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, PKK, 'paralel yapı' ve IŞİD gibi oluşumlara karşı verilen mücadelenin milli bir mesele olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 15:22:35

'Bu mücadele milli bir meseledir'

Erdem, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. Erdem, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hem bölgenin hem dünyanın önemli ülkelerinden birisi olduğunu söyledi.

Son günlerde gündemi en çok koalisyon çalışmalarının meşgul ettiğini aktaran Erdem, "AK Parti burada sorumlu bir parti olarak çalışmalarını ilk günden beri yaptı. Kimlerle koalisyon kurulabilir, genel başkanımız yetkiyi aldıktan sonra bütün partileri ziyaret etti. Partilerin yaklaşımına göre eğer bir koalisyon kurulacaksa hangi çerçevede kurulacak. Oluşturulan komisyonlar çerçevesinde bu çalışmalar devam ediyor" ifadesini kullandı. 

Gelecek günlerde veya haftalarda bu çalışmaların netleşeceğini dile getiren Erdem, biran evvel hükumetin kurulmasında fayda olduğunu vurguladı. Erdem, "Hükumetin kurulamama durumunda, yasanın gereği, süre tamamlandığında Türkiye bir erken seçime gidebilir. Şuanda bizim gündemimizde erken seçimden daha çok koalisyon çalışmaları (var). Teşkilatlarımız da her şeyden önce yarın seçime gidilecekmiş gibi bu hazırlıkları yapmak durumunda" diye konuştu. 

"Mücadelemiz bu örgütler, bu yapılar bitene kadar sürecek"

Erdem, Türkiye'de diğer önemli bir konunun ise özellikle güvenlik güçlerine, Doğu'da ve Güney Doğu'da iş yerlerine yapılan saldırılar olduğunu belirterek, "Suruç'taki saldırı var. DAEŞ'in bir askerimizi şehit etmesiyle başlayan operasyonlar da kararlı bir şekilde devam ediyor. Mücadelemiz bu örgütler, bu yapılar bitene kadar sürecek. DAEŞ, PKK, DHKP-C, paralel yapıyla mücadele etmek Türkiye'nin milli meselesi" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara