Dolar

32,3124

Euro

35,0594

Altın

2.279,50

Bist

8.970,46

Bu millet asla kaosa izin vermeyecek

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 10:10:10

Bu millet asla kaosa izin vermeyecek

15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı toplumun bütün kesimlerini ortak paydada buluşturan sır, milletin geleceği, özgürlüğü ve kazanımlarının ciddi bir işgal hareketiyle karşı karşıya olduğunun farkındalığıydı.

Son 50 yılını askeri darbeler, siyasi krizler ve ekonomik mücadelelerle boğuşarak geçiren bu milletin yaşadığı derin travmalar sonucunda, 15 Temmuz toplumsal refleksi, yeni bir uyanışı beraberinde getirdi.

Türkiye, PKK terörünün geldiği kaotik süreçle, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Van, Elazığ, Gaziantep'te gerçekleşen bombalı saldırılarla beraber bir iç çatışmaya sürüklenmek isteniyor.

15 Temmuz'da Batı'dan başlatılan FETÖ darbe girişimine Türkiye halkı hep birlikte direnerek izin vermedi, bu kez Doğu ve Güney Doğu'dan PKK ile yeni bir kaos, planı devreye sokulmak isteniyor.

Türkiye 2013 17-25 Aralık ve Gezi olayları ile devam eden küresel bir savaş saldırısına karşı direnmeye çalışıyor, bunun arka planında tarihsel hesapların görülmesi hedeflenmektedir.

15 Temmuz darbe girişimi sadece AK Parti'yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değil, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedefleyen bir dış işgal operasyonudur.

15 Temmuz'da darbe girişimi hükümete değil, milletin inancına, değerlerine, kültürüne, binlerce yıllık tarihine karşı açılmış bir savaştır.

29 Temmuz tarihindeki Yüksek Askeri Şûra toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; “15 Temmuz gecesi Türkiye, 2. Kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır. Milletimiz iradesini hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiş, ülkesine ve demokrasine sahip çıkmıştır. Milyonlarca insanımız şehadete koşarken İstiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Devletimize, milletimize kast eden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır” sözleriyle aslında ne kadar ciddi bir sürecin içerisinde olduğumuzun altını çizmiştir.

Halk sokaklarda, meydanlarda darbeye hayır bilinciyle canı pahasına nasıl direndiyse yarın da aynı şekilde gelecek saldırılara karşı koyacaktır.

Kısa, orta ve uzun vadeli çetin bir süreç milletçe hepimizi beklemektedir.

Küresel bir hesaplaşma ile karşı karşıyayız. Ekonomik, siyasi, mezhepsel, etnik ve güvenlik boyutlarıyla farklı kisvelerle üzerimize gelecekler, Buna karşı koyacak gücümüzün olduğunu gösterdik. 

Bin yıldır kadim Anadolu topraklarında Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez, Arnavut… kardeşçe yaşadı ve yaşamaya devam edecek.

Bu millet asla kaosa izin vermeyecek.

 

Haber Ara