Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Bu İftarda Protokol Yok Herkes Çocuk

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen ve eşine az rastlanılan iftar programında 550 çocuk aynı anda oruçlarını açtılar.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 15:04:04

Bu İftarda Protokol Yok Herkes Çocuk
Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen ve eşine az rastlanılan iftar programında 550 çocuk aynı anda oruçlarını açtılar.

Bu yıl 2. olarak düzenlenen ve geleneksel hale getirilen iftar programı, çocuklar için düzenlendi. İftar programına katılan çocuklar renkli görüntülere sahne oldu. Oruçlarını açan çocuklar palyaço ve sihirbaz ile eğlenceli dakikalar yaşarlarken, orta oyunu, kavuklu ve pişekarın gösterileri ile ilçede adeta eski Ramazan günleri yaşandı. Dondurma ve pamuk şeker gibi ikramların da yapıldığı programda Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler'e de minikler büyük ilgi gösterdi. Çocukların ilgisini karşılıksız bırakmayan Başkan Güler, minik dostları ile hem selfie çekildi hem de masa masa gezerek tek tek ilgilendi.

"HEPİMİZ ÇOCUĞUZ, PROTOKOL YOK"

Çocuk iftarı ile ilgili olarak bilgi veren Başkan Güler, programa 550 miniğin katıldığını anlattı. İftar menüsünü çocuklar ile birlikte hazırladıklarını da dile getiren Başkan Güler, "Sarıcakaya Belediyesi olarak bu sene 2'ncisini tertip ettiğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz çocuk iftarımız, 550 çocuğun katılımı ile şenlendi. İftar öncesinde çocuklarımıza neler yapacağımız ile ilgili istişare ederek güzel bir program hazırladık. Çocuklarımızın hoşuna gidecek olan menüler hazırlandı. Sloganımız şuydu, 'Hepimiz çocuğuz, protokol yok.' Dolayısıyla tüm ilçe kurum müdürleri, kaymakam ve belediye başkanı olarak çocukların masalarına oturarak oruçlarımızı açtık. Oruçlar açıldıktan sonra eğlence başladı. Sihirbaz gösterisinin ardından orta oyunu gibi gösteriler çocukların ilgisine sunuldu. Gösteriler teravih namazına kadar sürdü" dedi.

Haber Ara