Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Brezilya'da yine yolsuzluk vakası

Brezilya’da Senato Başkanı'nın ‘yolsuzluk’ iddiasıyla görevden alındığı bildirildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 01:43:53

Brezilya'da yine yolsuzluk vakası

Ajanslarda yer alan habere göre; Brezilya'da hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Senato Başkanı Renan Calheiros, Federal Yüksek Mahkeme'nin kararıyla görevden alındı.

Globo gazetesinin haberinde, geçen hafta mahkeme tarafından ucu 2007'ye kadar uzanan bir davada devletten para çaldığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Calheiros'un görevden alınmasının ardından üst meclisteki milletvekilliği görevine devam edeceği belirtildi. ​

Hakim Marco Aurelio de Mello'nun, mahkemenin geçen ay aldığı ‘başkanlığın devredilmesi ihtimali bulunan kişilerin hakkında suçlamada bulunulamayacağı' şeklindeki karara dayanarak Calheiros'u görevden alma kararına imza attığı kaydedildi.

Brezilya'da yolsuzluk skandallarını protesto etmek isteyen binlerce kişi, pazar günü ülkenin dört bir yanında düzenlenen eylemlere katılmıştı. Yolsuzluk davalarını soruşturan savcıların ve yargıçların yetkilerinin kısıtlanmasını öngören bir yasa tasarısına katılan Brezilyalılar, Senato Başkanı Calheiros ve Meclis Başkanı Rodrigo Maia'ya tepki göstermişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara