Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Bozdağ'dan çözüm süreci açıklaması: 'Suç işlenirken göz yumun' demedik

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Teröristler, terör örgütleri ve bunun talimatıyla hareket edenler suç işlerken 'aman suç işlerken göz yumun, bunlara dokunmayın' gibi hükümetin talimatı asla söz konusu değildir, olmamıştır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 21:45:29

Bozdağ'dan çözüm süreci açıklaması: 'Suç işlenirken göz yumun' demedik

Bakan Bozdağ, Anayasa Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

Bakan Bozdağ, hükümetleri döneminde terörle mücadelede çeşitli yöntemlerin kullanıldığını belirterek, "Çözüm endeksli ilk defa tartışan hükümet AK Parti hükümetleri olmuştur. Bu tartışmalar esnasında değişik görüşler ortaya atıldı, değişik tartışmalar yaşandı" dedi.

"AMAN SUÇ İŞLENİRKEN GÖZ YUMUN" DEMEDİK

Muhalefet, çözüm süreci boyunca hükümetin valilere ve güvenlik güçlerine "terör yandaşlarına dokunmayın" talimatı verdiğini iddia ediyordu. Uzun zaman konuşulan bu konu ile ilgili de açıklama yapan Bozdağ şunları söyledi:

"Teröristler, terör örgütleri ve bunun talimatıyla hareket edenler suç işlerken 'aman suç işlerken göz yumun, bunlara dokunmayın' gibi hükümetin talimatı asla söz konusu değildir, olmamıştır."

"TÜRKİYE'NİN YER YERİNDE AYNI HAKLAR MEVCUT"

"Ankara'da, İstanbul'da suç işlenirken, herhangi bir olay söz konusu olduğunda güvenlik güçlerimiz kamu düzenini ve güvenliği sağlamak için müdahale etme hakkına sahipse, bölgedeki güvenlik güçlerimiz aynı haklara sahiptir."

"BİZİ YIPRATMAK İÇİN KONUŞULUYOR"

"Bu nokta hükümetimizi yıpratmak için sürekli bir biçimde kullanılan argümandan ibarettir. Hükümetimizin asla böyle bir talimatı olmamıştır
."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara