Dolar

32,5678

Euro

34,9339

Altın

2.426,63

Bist

9.722,09

Bozdağ'dan 'adli yıl açılışı' açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, Twitter hesabından adli yıl açılışı ile ilgili açıklama geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 15:11:48

Bozdağ'dan 'adli yıl açılışı' açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Twitter'dan açıklamalarını sürdüren Bozdağ, "Yargı bağımsızlığını toplantı yerinde, şekilde veya ideolojilerine uygunlukta arayanlar, işin özünü ve önemini anlamayanlardır. Yargı bağımsızlığını adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak, ilkelliğe teslim olmaktır" dedi.

ADLİ YIL KARMAŞASI

2014'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Feyzioğlu arasında gerçekleşen gerginlik sonrasında 2 yıldır tören düzenlenmiyordu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 Eylül'deki adli yıl açılışı töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağı duyrulmuştu. Törende ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşacağı açıklanmıştı. Daha önceki törenlerde sadece Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve ev sahibi sıfatıyla Yargıtay Başkanı konuşuyordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında adli yıl açılışının Külliye'de yapılacağından dolayı katılmayacağını söyledi.

‘Yargıya siyaseti sokmamalıyız' mesajı veren Kılıçdaroğlu, “Adli yılın açılış törenine Külliye'de olması nedeniyle katılmayacağım” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından da açıklama yapılmış, TBB'nin açılışa katılım sağlamayacağı belirtilmişti.

Yargıtay Başkanlığı, terörle mücadelede yaşanan can kayıpları nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılması planlanan 'Adli Yıl açılış kokteyli'ni iptal etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Adli Yıl açılış törenlerinin planlandığı gibi yapılacağı duyurulan açıklamada, "Son zamanlarda milli birlik ve beraberliğimize yönelik olarak meydana gelen terör saldırıları nedeniyle şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin anısına, gazilerimizin ve tüm şehit ve gazi ailelerinin acılarına duyduğumuz saygı ve derin üzüntü nedeniyle 1 Eylül 2016 tarihinde saat 20:00'de T.B.M.M. bahçesinde yapılacağı duyurulan 'Adli Yıl Açılış Kokteyli' iptal edilmiştir" dendi.

Haber Ara